Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος Έλληνας εκατομμυριούχος «ποντάρει» στο αυτοκίνητο;

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος Έλληνας εκατομμυριούχος «ποντάρει» στο αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Ποιος Έλληνας εκατομμυριούχος «ποντάρει» στο αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Ο συνιδρυτής της Brevan Howard Greek Opportunities Fund απέκτησε με την σύζυγό του ποσοστό στον όμιλο Π. Πετρόπουλος, εισαγωγέας και αντιπρόσωπος -μεταξυ άλλων- των Jaguar, Land Rover, Isuzu, Scania, κινητήρων, λιπαντικών, ελαστικών κ.α.

Advertisement
Advertisement

Το επενδυτικό fund Brevan Howard Greek Opportunities Fund μπορεί να κατέχει πολύ χαμηλό ποσοστό στον όμιλο Π. Πετρόπουλος ωστόσο ένας εκ των συνιδρυτών του επενδυτικού fund εκτίμησε ότι ο ελληνικός όμιλος έχει πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης με αποτέλεσμα να αυξήσει το προσωπικό ποσοστό συμμετοχής του μαζί με την συζυγό του.

Ειδικότερα ο κ. Τρύφων Νάτσης και η σύζυγός του κ. Δέσποινα Παντοπούλου κατέχουν πλέον το 6,02% των δικαιωμάτων ψήφου ενώ το μερίδιο της εταιρείας Brevan Howard Greek Opportunities Fund στην Π. Πετρόπουλος κυμαίνεται σε ποσοστό χαμηλότερο του 5% μετά από συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: «Κατόπιν σχετικών ενηµερώσεων που έλαβε αφενός την 12.01.2021 από την εταιρεία Brevan Howard Capital Management Limited, η οποία υποβάλλει τη γνωστοποίηση για λογαριασµό της Brevan Howard Asset Management LLP και της Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited και αφετέρου την 13.01.2021 από τον κ. Reamonn O’ Sullivan, ο οποίος υποβάλλει τη γνωστοποίηση για λογαριασµό του κ. Τρύφωνα Νάτση και της συζύγου του κ. ∆έσποινας Παντοπούλου, ότι επήλθαν οι ακόλουθες µεταβολές επί των δικαιωµάτων ψήφου της Εταιρείας:

Α) Την 11.01.2021 η Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited προέβη σε µεταβίβαση κοινών, ονοµαστικών µετοχών, εκδόσεως της Εταιρείας.

Κατόπιν της ως άνω µεταβίβασης, πλέον κατέχει άµεσα 114.354 κοινές, ονοµαστικές µετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,62% του συνόλου των µετοχών και δικαιωµάτων ψήφου της Εταιρείας. Σηµειώνεται ότι η εν λόγω γνωστοποίηση λαµβάνει χώρα δεδοµένου ότι, συνεπεία της ως άνω µεταβίβασης, το ποσοστό των µετοχών και δικαιωµάτων ψήφου που κατέχει η Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited στην Εταιρεία κατήλθε του ορίου του 5%. Σύµφωνα µε την τελευταία γνωστοποίηση, η Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited κατείχε άµεσα 8,65%, ήτοι 611.463 µετοχές και δικαιώµατα ψήφου της Εταιρείας.

Advertisement

Επιπλέον, σηµειώνεται ότι η Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited, η οποία διαθέτει δικό της διοικητικό συµβούλιο, είναι fund µε έδρα τα Κέιµαν. Όπως είναι τυπικό για funds µε έδρα τα Κέιµαν, η Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited, τα οικονοµικά δικαιώµατα της οποίας ανήκουν σε υποκείµενους επενδυτές, λειτουργεί µε τη δοµή του “master feeder fund”.

Η Brevan Howard Greek Opportunities Master Fund Limited, όπως είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους funds, αναθέτει την εξουσία λήψης επενδυτικών αποφάσεων, κατά διακριτική ευχέρεια, δυνάµει συµφωνίας διαχείρισης επενδύσεων στην Brevan Howard Asset Management LLP, η οποία είναι εταιρία διαχείρισης επενδύσεων µε έδρα το Ηνωµένο Βασίλειο, που αδειοδοτείται και εποπτεύεται από την FCA. Β.

Advertisement

Την 11.01.2021 ο κ. Τρύφωνας Νάτσης και η σύζυγός του κ. ∆έσποινα Παντοπούλου, οι οποίοι κατέχουν τις µετοχές µέσω κοινού λογαριασµού, απέκτησαν 425.923 κοινές, ονοµαστικές µετοχές εκδόσεως της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,02% του συνόλου των µετοχών και δικαιωµάτων ψήφου της Εταιρείας.

Σηµειώνεται ότι η εν λόγω γνωστοποίηση λαµβάνει χώρα λόγω της υπέρβασης του ορίου του 5% των µετοχών και δικαιωµάτων ψήφου που κατέχουν τα ανωτέρω πρόσωπα στην Εταιρεία, συνεπεία της ως άνω απόκτησης.»

Να υπενθυμίσουμε πως το επενδυτικό σχήμα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική εισηγμένη εταιρεία Π. Πετρόπουλος που δραστηριοποιείται ως αντιπρόσωπος μεγάλων ξένων εταιρειών (αυτοκινήτων φορτηγών, γεωργικών μηχανημάτων, εξωλέμβιων μηχανών, λιπαντικών κ.α.) το 2018 αποκτώντας αρχικά το 8,15% και στη συνέχεια αύξησε το ποσοστό της σε 16,32% και κατόπιν το μείωσε σε 8,65%.

Advertisement

Ποιος είναι ο Τρύφων Νάτσης

Ο κ. Τρύφων Νάτσης είναι ένας εκ των πέντε συνιδρυτών της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Brevan Howard Asset Management είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου και εκατομμυριούχος. Ωστόσο αποτελεί από τους Έλληνες του εξωτερικού που το όνομά τους μπορεί να είναι σχεδόν άγνωστο αλλά για τους ειδικούς περί τα χρηματομεσιτικά αποτελεί εγγύηση, αφού διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα μεγαλύτερο hedge fund της Ευρώπης. Το μοναδικό πράγμα που δεν μπόρεσε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η αγάπη του για τα αυτοκίνητα.

Ο κ. Τρύφων Νάτσης είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του ο Τρύφων Νάτσης έφυγε για την Βρετανία, όπου πήρε Ph.D. στα Οικονομικά από το City University του Λονδίνου. Στο ίδιο πανεπιστήμιο μάλιστα υπήρξε από το 1989 ως το 1993 βοηθός ερευνητής και λέκτορας στις χρηματοοικονομικές αγορές και στη θεωρία χαρτοφυλακίων.

Το πρώτο μεγάλο βήμα του έγινε το 1993, όταν βρέθηκε στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers και όταν αυτή εξαγοράσθηκε το 2000, εκείνος αποσπάστηκε στην Endeavour και το 2001μετακινήθηκε στην Credit Suisse First Boston στο Λονδίνο. Εκεί συναντήθηκε με τον πολυεκατομμυριούχο Alan Howard. Οι δυο τους, σε συνεργασία με άλλους τρεις ακόμη, θα έφτιαχναν το 2003 την Brevan Howard Asset Management LLP  η πρώτη λέξη του τίτλου της προέρχεται από τα αρχικά των συνιδρυτών.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

 

Διαβάστε επίσης:

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!

Ειδικό σώμα της ΕΛΑΣ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς