Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο το μέλλον του Audi TT;

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο το μέλλον του Audi TT;

ΝΕΑ

Ποιο το μέλλον του Audi TT;

ΝΕΑ

Το σπορ κουπέ μοντέλο Audi TT, μπορεί να συνεχίζει να προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις, αλλά το μέλλον του δείχνει αβέβαιο.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί το αφεντικό της γερμανικής φίρμας, Bram Schot, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό. Ερωτηθείς για το εάν το TT θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την 3η γενιά του, απάντησε: « Νομίζω ότι υπάρχει θέση για ένα icon μοντέλο της Audi στο μέλλον, αλλά δεν είναι σίγουρος αν αυτό θα είναι το ΤΤ. Έχω κάποια πράγματα που ετοιμάζω τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το ΤΤ, αν και όχι απαραίτητα απευθείας». Ο βασικός λόγος που η Audi επανεξετάζει το συγκεκριμένο μοντέλο και ίσως και την κατάργησή του είναι η μείωση του κόστους και η μεταφορά των οικονομικών πόρων για την εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων και άλλων τεχνολογιών. Ο Schot έχει καταφέρει ήδη να μειώσει την γκάμα των μοντέλων της Audi, καταργώντας ουσιαστικά το 27% στο σύνολο εκδόσεων και κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που το TT δεν αποτελεί ένα βασικό όπλο στην κερδοφορία της Audi, τα πράγματα δεν είναι και ιδιαίτερα ρόδινα. Πάντως για όσους ενδιαφέρονται στην απόκτησή του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπάρχουσα γενιά θα υπάρχει στην αγορά μέχρι το 2022. Από εκεί και πέρα άγνωστο το μέλλον του, ενώ το ενδεχόμενο μίας τετράθυρης κουπέ έκδοσης (ΤΤ Sportback) έχει ήδη μπει στο χρονοντούλαπο.