Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο κοντά στην παραγωγή το Klein Vision AirCar (+video)

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο κοντά στην παραγωγή το Klein Vision AirCar (+video)

ΝΕΑ

Πιο κοντά στην παραγωγή το Klein Vision AirCar (+video)

ΝΕΑ

Το AirCar της σλοβακικής Klein Vision ίσως να αποτελέσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα μπει στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή των ιπτάμενων οχημάτων αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να εμφανίζουν τις δικές τους προτάσεις, όπως η Klein Vision, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου AirCar. Η τελευταία από αυτές ήταν μία δοκιμαστική πτήση συνολικής διάρκειας 35 λεπτών, με το AirCar να απογειώνεται από το αεροδρόμιο της πόλης Nitra, με προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.

Αξίζει να σημειωθεί με την συγκεκριμένη δοκιμασία το πρωτότυπο ιπτάμενο όχημα συμπλήρωσε αισίως πάνω από 40 ώρες στον αέρα, 142 επιτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης, ενώ κατάφερε να φτάσει σε υψόμετρο 8.200 ποδιών ή 2.499 μέτρα και με ταχύτητες έως 190 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από τα χειριστήρια του AirCar βρισκόταν ο ιδρυτής της εταιρείας, καθηγητής Stefan Klein, ο οποίος τόνισε: «Η συγκεκριμένη πτήση ξεκινά μία νέα εποχή στην μετακίνηση, καθώς με ένα όχημα θα μπορούμε να ταξιδεύουμε τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα».

Το AirCar μπορεί να μετατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά σε ένα μικρό αεροσκάφος, με την σταθερή πίσω αεροτομή να παίρνει το ρόλο της ουράς, ενώ από το πλάι εμφανίζονται τα αναδιπλούμενα φτερά.

Advertisement

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, το πρωτότυπο διθέσιο μοντέλο διαθέτει ένα προερχόμενο από τη BMW βενζινοκινητήρα με απόδοση 160 PS, ενώ στα μελλοντικά σχέδια του κου Klein βρίσκεται μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση 300 PS, με μεταβλητού βήματος έλικα, υπηρεσιακή ταχύτητα 300 χλμ./ώρα και αυτονομία 1.000 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Hyundai πιστεύει στα ιπτάμενα οχήματα
Πρόταση για ηλεκτρικά και αυτόνομα ferry boats (VIDEO)
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Airspeeder Mk3 είναι έτοιμο (+video)