Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι το μέλλον του Toyota GT 86;

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιό είναι το μέλλον του Toyota GT 86;

ΝΕΑ

Ποιό είναι το μέλλον του Toyota GT 86;

ΝΕΑ

Τώρα που η Toyota Supra είναι και επίσημα στη ζωή, οι περισσότεροι αναρωτιούνται για το μέλλον του GT86. Τι μέλει γενέσθαι όμως και με τη σχέση Toyota–Subaru;

Advertisement
Advertisement

Αρκετά δημοσιεύματα μερικά από τα οποία θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα κάνουν λόγο για κάποιο άδοξο τέλος τόσο του ίδιου όσο και του Subaru BRZ. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε, γι ‘αυτό κάναμε κάποιες έρευνες τόσο στη Subaru όσο και στη Toyota για το θέμα. Ένας εκπρόσωπος της Subaru μας είπε ότι η δεύτερη γενιά BRZ έχει επιβεβαιωθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι σε θέση να συζητήσει συγκεκριμένα σχετικά με αυτό αυτή τη στιγμή. Φαίνεται ότι το BRZ θα συνεχίσει με κάποιο τρόπο, τουλάχιστον ως λογότυπο. Ομοίως, η Toyota φαίνεται παραδόξως εξίσου αισιόδοξη για το 86, αν και η εταιρεία σταμάτησε να λέει ότι ένα νέο μοντέλο ήταν στα πλάνα της. Ο εκπρόσωπος της δήλωσε συγκεκριμένα:

“Όπως δήλωσε ο Akio Toyoda στην αποκάλυψη της νέας Supra, η Toyota δεσμεύεται να κατασκευάσει συναρπαστικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων σπορ αυτοκινήτων. Το 86 βρίσκεται στην οικογένεια της Toyota από το 2013 και το σχέδιο μας είναι ότι θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος της αθλητικής δραστηριότητας στη γκάμα μας. ” Η Toyota και η Subaru θα μπορούσαν να χωρίσουν διακριτικά την εταιρική σχέση τους στον τομέα των σπορ αυτοκινήτων, παρόλο που δεν παρέχονται λεπτομέρειες για τον διαχωρισμό. Οι εταιρείες συνεργάστηκαν στην εξέλιξη των BRZ/86, με την Subaru να παρέχει τον επίπεδο ατμοσφαιρικό κινητήρα και την Toyota να τον υποστηρίζει με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, μεταξύ άλλων. Από την άλλη, φήμες για μια αναβίωση του Toyota MR2 – επίσης με το DNA της Subaru έχουν αναστατώσει πρόσφατα τους πιστούς της φίρμας. Μπορεί το BRZ να φορέσει έναν ηπιότερο σε δύναμη κινητήρα; Θα μπορούσε η Toyota να συνεχίσει μια σχέση με τη Subaru για να εισαγάγει ένα νέο MR2; Πολλές ερωτήσεις. Φαίνεται ότι οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι πολύ ενδιαφέροντες για τους οπαδούς τόσο της Subaru όσο και της Toyota.

Advertisement
Advertisement