Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το κίνημα που καταστρέφει τις κάμερες ταχύτητας; (+video)

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το κίνημα που καταστρέφει τις κάμερες ταχύτητας; (+video)

ΝΕΑ

Ποιο είναι το κίνημα που καταστρέφει τις κάμερες ταχύτητας; (+video)

ΝΕΑ

Οι κάμερες της Τροχαίας αποτελούν το κόκκινο πανί για κάποιους. Και ένας «σκοτεινός» ήρωας ονόματι Fleximan έχει αναλάβει να τις καταστρέφει με κάθε τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Στην Ιταλία, έχει δημιουργηθεί ένα παράνομο κίνημα γνωστό ως Fleximan, το οποίο στοχεύει και καταστρέφει κάμερες ταχύτητας με διάφορες μεθόδους, όπως τροχό κοπής, εκρηκτικά, ακόμη και γεωργικό εξοπλισμό.

Ο Fleximan, που πήρε το όνομά του από την ιταλική λέξη για τον γωνιακό λειαντήρα, “flessibile”, έχει γίνει ένας λαϊκός ήρωας που εξυμνείται μέσω αφισών και τέχνης σε στυλ κόμικς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο χαρακτήρας του Fleximan υποδηλώνει ότι πολλά ανώνυμα άτομα υιοθετούν το ψευδώνυμο σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά των καμερών ελέγχου ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Παρά την αύξηση της δημοτικότητας, η ιταλική αστυνομία, συγκεκριμένα ένας παραστρατιωτικός βραχίονας των Καραμπινιέρων που συνήθως επικεντρώνεται στην καταδίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον Fleximan.

Ένας 50χρονος οικοδόμος στην περιοχή Verbano συνελήφθη σε σχέση με την καταστροφή μιας κάμερας ταχύτητας, σηματοδοτώντας την πρώτη σύλληψη στην υπόθεση Fleximan.

Advertisement

Η αστυνομία αξιοποιεί το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης, τις πληροφορίες για τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις εντατικοποιημένες περιπολίες για να αναλύσει σχολαστικά τα στοιχεία και να καταδιώξει επιπλέον Fleximan.

Ενώ οι πράξεις του Fleximan θεωρούνται εγκληματικές, ορισμένοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν το κοινό αίσθημα κατά των καμερών ταχύτητας, απηχώντας την πεποίθηση ότι οι συσκευές αυτές θεωρούνται ως όργανα καταστολής.

Advertisement

Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ιταλία, με μέσο όρο οκτώ θανάτους και 600 τραυματισμούς καθημερινά, οι ενέργειες του Fleximan έχουν πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με τον αντιληπτό αντίκτυπο των καμερών ταχύτητας στην ελευθερία και την ασφάλεια του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς από τις νέες κάμερες – Δείτε που είναι τοποθετημένες
Αυτά είναι τα ραντάρ ελέγχου χρήσης του κινητού στο αυτοκίνητο – Βροχή τα πρόστιμα
Πρόστιμα μαμούθ από τα νέα, σκληρά ραντάρ ταχύτητας

Advertisement