Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O «Εξορκιστής» της Hennessey προκαλεί τρόμο! (+video)

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O «Εξορκιστής» της Hennessey προκαλεί τρόμο! (+video)

ΝΕΑ

O «Εξορκιστής» της Hennessey προκαλεί τρόμο! (+video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η Chevrolet Camaro ZL1 των 1.000 ίππων, «Exorcist Final Edition» by Hennessey.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιας φήμης κατασκευαστής υπεραυτοκίνητων με έδρα το Τέξας και δημιουργός οχημάτων υψηλών επιδόσεων, η Hennessey Performance , κυκλοφόρησε μια τελευταία έκδοση Camaro Exorcist που έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει την ένδοξη εποχή των muscle cars.

Η οποία φτάνει σε θλιβερό τέλος όσον αφορά τους οπαδούς της Mopar και της GM. Οι πρώτοι θα δουν τα Dodge Challenger και Charger του 2023 να ξεκινούν στο… ηλιοβασίλεμα, με τους κινητήρες Hemi V8, που δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, καθώς προσαρμόζονται στον νέο «τρόπο ζωής» των EV’s.

Advertisement
Advertisement

Πάλι καλά, λοιπόν,  που υπάρχει και η Hennessey, να μας υπενθυμίζει τη μυρωδιά των… υψηλών οκτανίων και τη μετατροπή, ούτως ή άλλως, ισχυρών αυτοκινήτων, σε «υπερόπλα».

Να, πάρτε παράδειγμα τη Chevrolet Camaro ZL1 των 1.000 ίππων, «Exorcist Final Edition». Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 6,2 λίτρων της Cmaro, αποδίδει 650 ίππους. Με το… μασάζ της Hennessey και ένα πρόγραμμα αναβάθμισης που περιλαμβάνει από νέες κυλινδροκεφαλές, νέα αντλία καυσίμου και φυσικά μπεκ ψεκασμού και έναν μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή, ο «Εξορκιστής» αποδίδει 1.000 ίππους, επιταχύνει από στάση στα 10χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 350 χλμ/ώρα!

Advertisement

Η παραγωγή του Exorcist Final Edition βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν μόνο 57 διαθέσιμες θέσεις κατασκευής, μία για κάθε έτος παραγωγής της Camaro.

Advertisement

Οι πελάτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τον λογαριασμό, θα λάβουν επίσης μια πλακέτα “Final Edition x of 57” με σειριακή αρίθμηση στον χώρο του κινητήρα και ειδικά γραφικά στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο
Πως μπορείς να «απογειώσεις» και άλλο το Venom F5;
H Hennessey πλάκωσε στα… στεροειδή τη Ford Mustang!

Advertisement