Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο diesel… To Volvo V60 με 1.5 turbo βενζίνης

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο diesel… To Volvo V60 με 1.5 turbo βενζίνης

ΝΕΑ

Ποιο diesel… To Volvo V60 με 1.5 turbo βενζίνης

ΝΕΑ

Οι Σουηδοί, βλέποντας την εμπορική δυναμική που έχουν πλέον πανευρωπαϊκά οι σύγχρονοι υπερτροφοδοτούμενοι, μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης, έναντι των πετρελαίου, τοποθετούν σε περισσότερα μοντέλα της γκάμας τους το δικό τους νέο μηχανικό σύνολο, των 1,5 lt. Ετσι, μετά τα V40, V40CC και S60 σειρά πήρε το V60.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο turbo κινητήρα 1.498 cc, απόδοσης 152 PS, που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από τη Volvo και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Σέβντε στη Σουηδία. Η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 25 kgm και παραμένει διαθέσιμη από τις 1.700 έως τις 4.000 rpm. Είναι ιδιαίτερα οικονομικός σε κατανάλωση (περίπου 5,5 lt/100 km μεικτή) κυρίως όταν συνδυαστεί με το αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων των 6 σχέσεων, το οποίο έχει λειτουργία ECO+, όπου εκτελεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου.

Κατά την ECO+ λειτουργία, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ του γκαζιού, το κιβώτιο αποσυμπλέκεται και οι στροφές του κινητήρα μειώνονται έως λίγο πάνω από το ρελαντί, για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Το κιβώτιο ταχυτήτων συμπλέκεται και πάλι όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού ή του φρένου.

Advertisement
Advertisement

Στη χώρα μας η Volvo Car Hellas διαθέτει το μεσαίο station wagon στην έκδοση Τ3 (με τον νέο βενζινοκινητήρα) με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι τιμές του (με το αυτόματο κιβώτιο) αρχίζουν από τα 29.900 ευρώ για το επίπεδο εξοπλισμού Kinetic.

Το V60, παρά τον σπορ σχεδιασμό του, είναι ένα από τα πιο άνετα station της αγοράς. Το μήκος του είναι στα 4,6 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,77. Πέντε επιβάτες θα αναπαυθούν στο εσωτερικό του, ενώ ο χώρος των αποσκευών του είναι στα 430 lt. Μεταξύ των πάμπολλων ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφάλειας, στον βασικό εξοπλισμό του V60 T3 ανήκει και το σύστημα αυτόνομης πέδησης City Safety, για αποτροπή συγκρούσεων σε ταχύτητες έως και 50 km/h.

Στο μεταξύ, η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει ένα σημαντικό κίνητρο για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ένα Volvo, καθώς εγγυάται το όφελος απόσυρσης για όλες τις νέες παραγγελίες μέχρι και τις 31 Μαΐου, ανεξάρτητα από τον χρόνο άφιξης και εκτελωνισμού. Ετσι, ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει το άγχος αν το εργοστάσιο θα στείλει σύντομα το αυτοκίνητο προκειμένου να προλάβει να εκτελωνιστεί έως την καταληκτική ημερομηνία (31/5) που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η προωθητική ενέργεια της Volvo Car Hellas αφορά τα V40, S60, V60 καθώς και τις cross country εκδόσεις τους. Το εγγυημένο όφελος απόσυρσης συνδυάζεται με πρόσθετο προωθητικό πρόγραμμα αυξάνοντας σημαντικά το συνολικό όφελος για τον αγοραστή.