Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο concept της Corvette δεν κατασκευάστηκε ποτέ;

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο concept της Corvette δεν κατασκευάστηκε ποτέ;

ΝΕΑ

Ποιο concept της Corvette δεν κατασκευάστηκε ποτέ;

ΝΕΑ

Η C2 Chevrolet Corvette κυκλοφόρησε πίσω στο 1962 τόσο ως coupe όσο και ως convertible εκδόσεις με θέσεις για δύο επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η General Motors ήταν σχεδόν έτοιμη να λανσάρει μια νέα τρίτη εκδοχή αμαξώματος, με σκληρή οροφή και δύο επιπλέον θέσεις στην καμπίνα.

Εμφανίστηκε κυρίως ως πρωτότυπο από τον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ, με πρωταρχικό σκοπό να κλέψει κάποιους πελάτες από το δημοφιλές Ford Thunderbird εκείνης της εποχής.

Το συγκεκριμένο concept διέθετε χωριστά παράθυρα στο πίσω τμήμα και είχε μεταξύ άλλων, σκούρο μπλε αμάξωμα, ζάντες πολλαπλών ακτίνων, απανταχού χρωματικές πινελιές όπως επίσης και ένα πολύ κομψό εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, παρά την λογικά κεκλιμένη γραμμή της οροφής πίσω από τις κολόνες Β, επέτρεπε σε δύο ενήλικες επιβάτες να μην νιώθουν στριμωγμένοι σε ότι αφορά τον αέρα πάνω από το κεφάλι τους, όπως φαίνεται άλλωστε και σε μία από τις εικόνες που κυκλοφόρησε στο Instagram η General Motors Design πριν από λίγες ημέρες.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύεται από μια σύντομη λεζάντα που δεν αναφέρει τον λόγο που επέλεξαν να αφήσουν το project στα ράφια, αντί να το βάλουν τελικά στην παραγωγή.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση θα μπορούσε να αναζητηθεί στον μεγάλο ανταγωνιστή προερχόμενο από τη Ford, ο οποίος τοποθετήθηκε περισσότερο σαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο υψηλού τουρισμού, σε σχέση πάντα με το Corvette το οποίο θεωρούνταν σπορ αυτοκίνητο για τους Αμερικανούς.

«Σε απάντηση του δημοφιλούς Ford Thunderbird, η GM σχεδίασε αυτό το τετραθέσιο Corvette από fiberglass, το 1962, αλλά το όχημα δεν κατασκευάστηκε ποτέ», έγραψε η General Motors στο Instagram.

Advertisement

Εσείς οι πονηροί μην έχετε ελπίδες για ένα νέο τετραθέσιο Vette στο άμεσο μέλλον, επειδή η γενιά του C8 υιοθετεί κίνηση πίσω και φορά τον κινητήρα στο κέντρο, μια ριζική απόκλιση από τους εμβληματικούς προκατόχους της.
Έτσι, δεν υπάρχει χώρος για δύο επιπλέον θέσεις στην καμπίνα, αλλά πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ένα μακρύ σε μεταξόνιο μοντέλο σαν αυτό που ταξιδεύει στους δρόμους, έτσι δεν είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Chevrolet Corvette C8 πωλείται σαν ζεστό ψωμί
Το εντυπωσιακό κιτ της Vallara μεταμορφώνει τη Chevrolet Corvette C6 (+video)
Ακούστε τον πολεμικό ήχο της Chevrolet Corvette Z06 (video)

Advertisement