Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο απίστευτο ρεκόρ έκανε ένα Toyota για να φθάσει στο Νότιο Πόλο;

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο απίστευτο ρεκόρ έκανε ένα Toyota για να φθάσει στο Νότιο Πόλο;

ΝΕΑ

Ποιο απίστευτο ρεκόρ έκανε ένα Toyota για να φθάσει στο Νότιο Πόλο;

ΝΕΑ

Η πρώτη κατάκτηση του Νότιου Πόλου από τον Amundsen  χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να ολοκληρωθεί. Σήμερα, 110 χρόνια αργότερα, ένα φτιαγμένο Toyota δεν χρειάστηκε ούτε δύο ημέρες!

Advertisement
Advertisement

Οι εποχές του ηρωισμού που οι άνθρωποι ανακάλυπταν τις πιο απόμακρες γωνιές του πλανήτη έχουν μάλλον ολοκληρωτικά τελειώσει. Και αυτό που μένει για τους σημερινούς junkies της περιπέτειας είναι τα ρεκόρ.

Ένα από αυτά τα ρεκόρ κατέκτησε το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρά μεταποιημένο Toyota Tacoma το οποίο έσπασε το ρεκόρ Guiness για την πιο γρήγορη πρόσβαση στο Νότιο Πόλο.

Advertisement
Advertisement

Το Polar Expdition Concept όπως ονομάζεται είναι ένα πολύ ιδιαίτερο, αρκετά σύνθετο και πανάκριβο project που δουλευόταν για αρκετό καιρό.

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα Toyota Tacoma πάνω στο οποίο έγιναν αρκετές αλλαγές και προσθήκες από εξειδικευμένες εταιρίες του χώρου, και κυρίως την Ισλανδική Αrctic Trucks η οποία έχει στο ενεργητικό της πολλές τέτοιες ακραίες αποστολές.

Advertisement

Ο κινητήρας ήταν ένας 4λιτρος της TRD με τούρμπο και 380 άλογα και αρκετές αλλαγές λόγω του πεδίου στο οποίο θα ταξίδευε. Υπήρξε προσθήκη ενός έξτρα ρεζερβουάρ 1.500 λίτρων, αγωνιστικά καθίσματα, ειδικό σύστημα για την θέρμανση του κινητήρα και μία μονωμένη καμπίνα με roll cage και αρκετές ακόμα επεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement

Στο πλαίσιο υπήρξαν οι περισσότερες επεμβάσεις έτσι ώστε να χωρέσουν τα τεράστια ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν. Αλλαγμένη είναι και η ανάρτηση με ειδικά αμορτισέρ της Koni, ελατήρια της HT και πολλές ακόμα επεμβάσεις. Όλα αυτά εκτόξευσαν το κόστος της κατασκευής του οχήματος πάνω από τα 353.000 ευρώ.

Χρήματα που πάντως δεν πήγαν χαμένα καθώς η συγκεκριμένη κατασκευή κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι μέσα σε μόλις 39 ώρες και 54 λεπτά, όταν το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πάνω από 2 ημέρες και 21 ώρες.

Advertisement

Εκπληκτική επίδοση αν σκεφτούμε το εξαιρετικά δύσκολο πεδίου που έγινε και τις εντελώς αφιλόξενες συνθήκες. Και ακόμα περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι πριν 110 χρόνια, ένα τέτοιο ταξίδι μόνο με πόδια και έλκηθρα χρειάστηκε δύο ολόκληρους μήνες και πολλές ανθρώπινες θυσίες, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του ανθρώπου στον 20ό αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και η Toyota στο «χορό» των ηλεκτρικών pickup
Η Toyota MC ετοιμάζει πλειάδα ηλεκτρικών μοντέλων!
Toyota Tacoma Trail Edition: Για εκτός δρόμου περιηγήσεις (video)