Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο αναδείχθηκε «Gay Car of the Year» για το 2019;

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο αναδείχθηκε «Gay Car of the Year» για το 2019;

ΝΕΑ

Ποιο αναδείχθηκε «Gay Car of the Year» για το 2019;

ΝΕΑ

Συμπληρώνοντας 15 χρόνια από την ανάδειξη του πρώτου «Gay Car of the Year», τα μέλη της γαλλικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας Ledorga ανακοίνωσαν το μοντέλο που πήρε τον τίτλο για το 2019.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο που αναδείχθηκε ως «Gay Car of the Year» το 2005 ήταν το MINI Cabrio, με τα μέλη της γαλλικής κοινότητας που συμμετέχουν στη ψηφοφορία να δείχνουν ανά τα χρόνια μια σαφή προτίμηση προς τα κουπέ και κάμπριο μοντέλα (τις 12 από τις 15 χρονιές έχει πάρει τον τίτλο μοντέλο του είδους).

Με βάση τους κανόνες του θεσμού, τα μέλη έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη χρονιά και πωλούνται στην Ευρώπη, ενώ ο νικητής λαμβάνει τον τίτλο του «Gay Car of the Year» για την τωρινή χρονιά.

Έτσι λοιπόν, για το 2019 τον τίτλο πήρε ένα ακόμη coupe μοντέλο, η Alpine A110, η οποία παρέλαβε το φετινό δαχτυλίδι από τον περσινό εστεμμένο, ένα ακόμη κουπέ φυσικά!, την Mercedes E-Class Coupe.

Advertisement
Advertisement

Το νέο γαλλικό μοντέλο θυμίζουμε ότι διαθέτει για την κίνησή του ένα μοτέρ turbo 1.8 λίτρων, το οποίο αποδίδει 250 ίππους ισχύος. Σε συνδυασμό με το στάνταρ 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 km/h έρχεται σε 4.5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι φέτος η ανάδειξη της Alpine A110 ως «Gay Car of the Year» συνέπεσε με την παραλίγο ανάδειξή της και ως «Car of the Year 2019» στο γνωστό Ευρωπαϊκό θεσμό, εκεί όπου η Alpine ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την Jaguar I-Pace, όμως έχασε τελικά το στέμμα λόγω λιγότερων πρώτων προτιμήσεων.

Advertisement

 

Advertisement