Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο πήρε 5 αστέρια, ποιο 4 και ποιο 3;

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο αυτοκίνητο πήρε 5 αστέρια, ποιο 4 και ποιο 3;

ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο πήρε 5 αστέρια, ποιο 4 και ποιο 3;

ΝΕΑ

Ενώ στο Μιλάνο, γιόρταζαν την παρουσίαση της νέας Alfa Giulia, τα νέα για την “αδελφή” Fiat δεν ήταν καλά, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των crash tests του Panda Cross… Σημειώστε πως από τις αρχές του 2015 τα κριτήρια του Euro NCAP έχει γίνει πιο αυστηρά και τα 5 αστέρια δίνονται σε όσους πραγματικά τα… αξίζουν.

Advertisement
Advertisement

Όσο πιο μεγάλο και πολυτελές ένα αυτοκίνητο, τόσο πιθανότερο να λάβει την ανώτατη διάκριση, όπως φαίνεται και στην τελευταία ανακοίνωση του ανεξάρτητου οργανισμού.

Το νέο Superb, η ναυαρχίδα της Skoda, βραβεύτηκε με 5 αστέρια, καθώς εμφάνισε αξιόλογη συμπεριφορά σε κάθε τομέα: 86% στην προστασία ενηλίκων επιβατών και παιδιών, 71% στων πεζών και 76% στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Κάθε άλλο παρά απογητευτικά είναι τα 4 αστέρια για το Hyundai i20, όπως φαίνεται από την ανάλυση των δοκιμών του Euro NCAP: 85% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 73% και παιδιών, 79% στων πεζών και 64% στον εξοπλισμό ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, το Panda Cross, η πιο off road εκδοχή του δημοφιλούς μικρού της Fiat, εξασφάλισε 3 αστέρια, λόγω κυρίως της χαμηλής επίδοσης στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (46%) και στην προστασία των πεζών (50%). Στην προστασία ενηλίκων επιβατών και παιδιών, πήρε 70% και 77%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Ιταλοί θα ζητήσουν επανάληψη των crash tests, αφού επέμβουν σε κάποια σημεία στο αυτοκίνητο…

Advertisement