Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pininfarina Pura Vision concept με πάνω από 1000 PS

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pininfarina Pura Vision concept με πάνω από 1000 PS

ΝΕΑ

Pininfarina Pura Vision concept με πάνω από 1000 PS

ΝΕΑ

Το 2020 πρόκειται να κάνει το εντυπωσιακό ντεμπούτο του το σύγχρονο μοντέλο Pininfarina Pura Vision Concept των 1.000 και βάλε ίππων, το οποίο μάλιστα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πιστούς της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

 

Η ιταλική μάρκα πολυτελείας Automobili Pininfarina αποκάλυψε την πρώτη από μια νέα σειρά μοντέλων που θα ακολουθήσουν το υπάρχον hypercar Battista. Το Pura Vision concept θα αποκαλυφθεί στην ετήσια εκδήλωση Pebble Beach στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο του 2020. Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου θα αποτελέσει το πρώτο από τα τέσσερα νέα αυτοκίνητα που θα καταφθάσουν πριν το 2025, ακολουθώντας την πανάκριβη Battista η οποία θα παραδοθεί στους πλούσιους πελάτες το επόμενο έτος.

Το Pura Vision είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων «skateboard» που αναπτύχθηκε μεταξύ της Pininfarina, Bosch και Benteler, την οποία επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Automobili Pininfarina, Michael Perschke. Το αυτοκίνητο θα αντικατοπτρίζει πολλές από τις χάρες της Battista, συμπεριλαμβανομένης μιας μπαταρίας 120kWh, ισχύος 1.000 και κάτι ίππων, γεγονός που ερμηνεύεται σε τρία δεύτερα για τα πρώτα 100 km/h από στάση και αυτονομία έως 550 km. Η τιμή του υπολογίζεται περίπου στο ένα δέκατο της τιμής της Battista, ο Perschke επιβεβαιώνει ότι αυτή μπορεί να προσεγγίσει τις 270.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι επίσημες εικόνες του πρωτότυπου δεν θα εμφανιστούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, είμαστε πεπεισμένοι πως το νέο αυτοκίνητο εμπνέεται αρκετά από πολλά ιστορικά σχέδια GT της εταιρίας Pininfarina, όπως είναι για παράδειγμα η Alfa Romeo Superflow με εκτεταμένη χρήση γυαλιού. Ο Perschke αναφέρθηκε στο Pura Vision και την αποκάλεσε “S-LUV: ένα υπέρ-πολυτελές όχημα ελεύθερου χρόνου”. Με ύψος 1.588 mm, κάθεται 50 mm χαμηλότερα από την Urus της Lamborghini – τον άμεσο ουσιαστικά ανταγωνιστή της.