Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοί αγοράζουν δεξιοτίμονα Jeep στις ΗΠΑ;

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοί αγοράζουν δεξιοτίμονα Jeep στις ΗΠΑ;

ΝΕΑ

Ποιοί αγοράζουν δεξιοτίμονα Jeep στις ΗΠΑ;

ΝΕΑ

Η Jeep διαθέτει στις ΗΠΑ το  Wrangler και ως δεξιοτίμονο. Σε ποιούς απευθύνεται;

Advertisement
Advertisement

Οποιοσδήποτε στις ΗΠΑ μπορεί να αγοράσει και να οδηγεί Wrangler με το τιμόνι «στη λάθος πλευρά» αν και το μοντέλο προορίζεται για συγκεκριμένους πελάτες.

Η Jeep προσφέρει το Wrangler στην αγορά των ΗΠΑ με το τιμόνι δεξιά, αποκλειστικά με το τετράθυρο αμάξωμα και με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων με 272 ίππους που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τιμή εκκίνησης τα 40.420 δολάρια (34.000 ευρώ περίπου) και προσφέρεται με λίγα στοιχεία έξτρα εξοπλισμού που έχουν να κάνουν με την προθέρμανση του κινητήρα και της καμπίνας των επιβατών στις περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή προσφέρεται πάντως σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό των ΗΠΑ. Τα περισσότερα αυτοκίνητα του είδους, απορροφώνται από την ταχυδρομική υπηρεσία και χρησιμοποιούνται για τη διανομή των μικρών πακέτων και των γραμμάτων. Η ιδιαιτερότητά τους αυτή, το ότι δηλαδή έχουν το τιμόνι δεξιά, διευκολύνει τη διανομή από τον οδηγό και καθιστά περιττή την παρουσία δεύτερου ατόμου σε κάθε δρομολόγιο. Προς το παρόν, η USPS (Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών) καλύπτει τις ανάγκες του είδους με το Grumman LLV, που είναι ένα ειδικό όχημα με το τιμόνι δεξιά και ήδη έχει παρουσιαστεί ο ηλεκτρικός του διάδοχος. Μέχρι το 1984, η Jeep είχε διαθέσιμη και την ειδική έκδοση εκείνης της γενιάς του Wrangler, το οποίο λεγόταν DJ –από τα αρχικά του Dispatcher Jeep, που σημαίνει «Jeep αποστολής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ειδική έκδοση 80th Anniversary του νέου Jeep Compass
Τα Jeep Wrangler και Gladiator με παρμπρίζ Gorilla Glass
Πέντε τεχνολογίες του νέου Jeep Compass

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement