Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήγαν να περάσουν τα σύνορα με κλεμμένη Lamborghini!

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγαν να περάσουν τα σύνορα με κλεμμένη Lamborghini!

ΝΕΑ

Πήγαν να περάσουν τα σύνορα με κλεμμένη Lamborghini!

ΝΕΑ

Οι επιτήδειοι προσπάθησαν να περάσουν τον έλεγχο στο τελωνείο Κήπων με πλαστά έγγραφα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Advertisement
Advertisement

Με μια νέα «μόδα» βρίσκονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι στους συνοριακούς τελωνειακούς σταθμούς της χώρας καθώς καταγράφεται μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων κλοπής σε υπερπολυτελή οχήματα που οι επιτήδειοι κατέχουν μέσω ενοικίασης ή χρονομίσθωσης και επιδιώκουν να τα περάσουν προς τρίτες χώρες με πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα υπερπολυτελή ή supercars μοντέλα αποκτώνται από εταιρείες χρονομίσθωσης ή ενοικίασης και στη συνέχεια οι επιτήδειοι προσπαθούν να τα οδηγήσουν σε χώρες της Ασίας όπου είτε ταξινομούνται με πλαστά έγγραφα είτε διαλύονται και πωλούνται ως ανταλλακτικά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Έβρου οι επιτήδειοι δεν κατάφεραν να περάσουν μια πανάκριβη Lamborghini και κατέληξαν στον Εισαγγελέα.

Ειδικότερα το βράδυ του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Οι δράστες οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας Lamborghini αξίας άνω των 400.000 ευρώ μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από την Ελλάδα.

Advertisement

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Γερμανίας ως κλαπένυπεξαιρεθέναπολεσθέν καθώς επίσης και ότι οι εξουσιοδοτήσεις δικαιώματος εξαγωγής του οχήματος από Χώρα της Ευρώπης που ενοικιάστηκε, τις οποίες επέδειξε ο οδηγός είναι πλαστές. Οι Αρχές κατάσχεσαν το παραπάνω όχημα και δύο πλαστές εξουσιοδοτήσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διέλυαν και πουλούσαν ως ανταλλακτικά τα κλεμμένα αυτοκίνητα
Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ κλέφτες αυτοκινήτων με high tech εξοπλισμό!
«Πρωτιά» της Ελλάδας στις κλοπές αυτοκινήτων στην ΕΕ – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν;