Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες νέες μάρκες αποκτά ο όμιλος Π. Πετρόπουλος;

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες νέες μάρκες αποκτά ο όμιλος Π. Πετρόπουλος;

ΝΕΑ

Ποιες νέες μάρκες αποκτά ο όμιλος Π. Πετρόπουλος;

ΝΕΑ

Τα νομικά τμήματα των δύο ομίλων ετοιμάζουν τα συμβόλαια για να υπογραφούν και κατόπιν να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Advertisement
Advertisement

Ασταμάτητος φαίνεται να είναι ο όμιλος Πετρόπουλος καθώς μετά τις τελευταίες συμφωνίες με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των 2 τροχών!

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο όμιλος Πετρόπουλος είναι ένα βήμα πριν την υπογραφή ανάληψης ως εισαγωγική εταιρεία της KTM AG που διαθέτει τις μάρκες ΚΤΜ, Husqvarna, GasGas όπως επίσης και άλλες θυγατρικές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και παραγωγής σπορ αυτοκινήτων με τα λογότυπα των παραπάνω εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή τα νομικά τμήματα των δύο ομίλων ετοιμάζουν τα συμβόλαια που θα υπογραφούν και από τα δύο μέρη ώστε να αναλάβει και επίσημα ο ελληνικός όμιλος την εισαγωγή των δικύκλων της KTM AG.

Μόλις υπογραφούν τα συμβόλαια αναμένονται και οι ανακοινώσεις από τους δύο ομίλους ενώ θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σχετικά με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

Το νέο business unit στο όμιλο Πετρόπουλος φαίνεται ότι θα το αναλάβει ένα ικανό στέλεχος από την αγορά και ήδη εργάζεται στον ελληνικό όμιλο αλλά στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την αγορά των δίκυκλων…

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα ο όμιλος Πετρόπουλος ανακοίνωσε την ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης με μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ η οποία θα αφορά στη δημιουργία γραμμής παραγωγής ηλεκτρικών δικύκλων και φορητών μπαταριών!

Η επένδυση θα περιλαμβάνει ίδια συμμετοχή (20% ή 2 εκατ. ευρώ), τραπεζικό δανεισμό και τα κεφάλαια του RRF.

Advertisement

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως εκκρεμεί και ακόμη μία απάντηση από άλλη εταιρεία δίκυκλων σε πρόταση που επίσης έχει καταθέσει ο όμιλος Πετρόπουλος

Προτάσεις και σε εταιρείες αυτοκινήτων!

Πέραν όμως την εισόδου του ομίλου στην αγορά των 2 Τροχών ο όμιλος Πετρόπουλος αποτελεί τον εισαγωγέα των αυτοκινήτων Jaguar Land Rover ενώ εκπροσωπεί επίσης και τις μάρκες Maxum και BYD.

Advertisement

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο όμιλος Πετρόπουλος δεν σταματά και έχει καταθέσει και νέες προτάσεις σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που φαίνεται να εξετάζουν την πώληση των θυγατρικών τους στην Ελλάδα!

Πάντως στις θυγατρικές αυτοκινητοβιομηχανιών δεν έχει καταθέσει μόνο ο όμιλος Πετρόπουλος πρόταση οπότε θα πρέπει να «αναμετρηθεί» με άλλους ισχυρούς ελληνικούς ομίλους που έχουν καταθέσει επίσης προτάσεις εξαγοράς…

Η ιστορία της Π. Πετρόπουλος

Η ίδρυση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το 1922 όπου συναρμολογούσε τα αυτοκίνητα Willys Overland, τα φορτηγά και τα λεωφορεία Diamond T και International και πραγματοποιούσε ρεκτιφιέ μηχανών εσωτερικής καύσεως στη Θεσσαλονίκη και από το 1948 και στην Αθήνα.

1952 – 1971

Πρωτοπορία στη πετρελαιοκίνηση (Perkins), στην κατασκευή τρακτέρ (International Harvester), και ηλεκτροπαραγώγων ζευγών (Petrogen) και στα μηχανήματα σηράγγων (TBM Robbins).

1972 – 1991

Πρωτοπορία στη σχεδίαση και κατασκευή του ελληνικού οχήματος Polytrak.

Κατασκευή κινητήρων (Lombardini).

Είσοδος πάλι στο τομέα των φορτηγών και λεωφορείων (Mack και Scania).

Εμπλουτισμός του τομέα μηχανημάτων έργων και μεταλλείων (Wagner, Terex και Ingersoll-Rand).

Είσοδος στον τομέα εξωλέμβιων κινητήρων (Johnson) και στον τομέα ηλεκτρονικών (Texas Instruments και National Semiconductors).

1992 – 2000

Εμβάθυνση δυνατοτήτων στο service (επένδυση ΣΕΜΚΑ), στα συστήματα πληροφόρησης (ανανέωση και επέκταση υπολογιστών) και στα συστήματα ελέγχου εργασιών και παρακίνησης προσωπικού.

Σημαντική βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ανάληψη αντιπροσωπείας εξωλέμβιων κινητήρων Evinrude, σκαφών Zodiac, οχημάτων Isuzu, περονοφώρων Hyster και μηχανημάτων συντήρησης βιομηχανικών δαπέδων Tennant.

Εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Εξαγορά της Mecmotors Hellas που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τους πετρελαιοκινητήρες Ruggerini.

Εξασφαλίσθηκε η μακροχρόνια χρήση ζωτικού χώρου 9.000 τετραγωνικών μέτρων κτιρίων και οικοπέδων ομόρων με τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας στην Ιερά Οδό.

2001 – 2003

Σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Καναδική Bombardier που εξαγόρασε την δραστηριότητα των εξωλέμβιων κινητήρων Johnson και Evinrude, για την διάθεση στην Ελλάδα όλων των προϊόντων της στον τομέα της αναψυχής καθώς και των προσωπικών υδροσκαφών Sea-Doo.

Ανάληψη αντιπροσωπείας των γεωργικών μηχανημάτων McCormick και Belarus και των μεγάλων εκσκαπτικών μηχανημάτων O&K και Unit Rig.

Ανάληψη αντιπροσωπείας επαγγελματικών οχημάτων Isuzu (Pickup).

2004-2007

Ανάληψη αντιπροσωπείας των βενζινοκινητήρων Briggs & Stratton, των πλαστικών σκαφών Νorthstar, και των Οχημάτων Παντός Εδάφους (ATVs) της Bombardier.

Η Εταιρία προχώρησε στην εξαγορά των εταιριών, Exide Technologies Ανώνυμη Εταιρία Εμπορίας Συσσωρευτών, θυγατρικής της Exide Technologies, καθώς και της εταιρίας Πισιμίσης ΑΕΒΕ, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο τομέα των μπαταριών αυτοκινήτων.

2008-2010

Υπογραφή συμφωνίας με την Isuzu Motors Ltd για την αντιπροσώπευση των επαγγελματικών οχημάτων Isuzu στην Βουλγαρία.

Ανάληψη αντιπροσωπείας του Can-Am Spyder roadster της Bombardier.

Εξαγορά από την Shell Ελλάς Α.Ε της δραστηριότητας πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας. Η Εταιρία θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης λιπαντικών στους διεθνείς πελάτες ναυτιλίας της Shell Marine Products (SMP).

Ανάληψη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Land Rover.

2011-2013

Ανάληψη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Jaguar

Ανάληψη αντιπροσωπείας εξωλέμβιων κινητήρων Tohatsu

Ανάληψη αντιπροσωπείας αγροτικών μηχανημάτων Landini

2017

Aνάληψη αντιπροσωπείας ελαστικών Cooper, Interstate και Avon Tires.

2018

Aνάληψη αντιπροσωπείας μηχανημάτων Kubota.

2019-2022

Ανάληψη της Maxus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όμιλος Πετρόπουλος: Αύξηση 103,6% στα κέρδη!
Συνεργασία της Πέτρος Πετρόπουλος με τη Maxus
Πετρόπουλος: Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στα Τρίκαλα