Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι η τιμή του νέου Audi RS 3 στην Ελλάδα;

Ελλάδα 15:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια θα είναι η τιμή του νέου Audi RS 3 στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι η τιμή του νέου Audi RS 3 στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Το σκληροπυρηνικό μοντέλο των 400 ίππων κάνει απόβαση στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες. Όλοι αναρωτιούνται πόσο θα κοστίζει. Το Newsauto έχει την απάντηση…

Advertisement
Advertisement

Πριν από δύο περίπου μήνες o δικός μας Νίκος Κουνίτης είχε την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη οδηγική γεύση του σκληροπυρηνικού Audi RS 3. Το πανίσχυρο γερμανικό μοντέλο παρουσιάστηκε και μάλιστα σε παγκόσμια εκδήλωση επί ελληνικού εδάφους. Σχεδόν 100 καλεσμένοι (μόνο δύο από την Ελλάδα) βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του μοντέλου και το οδήγησαν τόσο σε καθημερινές συνθήκες όσο και σε συνθήκες πίστας.

Η νέα γενιά του RS 3 είναι ένα από τα πλέον ποθητά σπορ αυτοκίνητα και απευθύνεται στους λάτρεις της ταχύτητας και σε όσους έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα. Εφοδιάζεται με κινητήρα χωρητικότητας 2.5 λίτρων. Ο συγκεκριμένος είναι πεντακύλινδρος, αποδίδει 400 ίππους και παράγει 500 Nm ροπής.

Όπως είναι λογικό το πανίσχυρο μηχανικό σύνολο προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα με η τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο υπάρχει και έκδοση που φέρει το λεγόμενο πακέτο RS Dynamic, όπου σε αυτή την περίπτωση, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Αρχές του 2022 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς και ο οδηγός μπορεί απλά να κάνει… πάρτι στην πίστα. Ωστόσο για πρώτη φορά σε μοντέλο της Audi συναντούμε το RS Torque Splitter. Πρόκειται για έναν κατανεμητή που διαμοιράζει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών μετατρέποντας το RS 3 σε όχημα ιδανικό για πλαγιολισθήσεις!

Advertisement

Το γερμανικό τερατάκι θα κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, αρχές του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά στις 85.000 ευρώ για την έκδοση hatchback (θα είναι διαθέσιμο και ως sedan).

Ο επίσημος τιμοκατάλογος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε θα μάθουμε και αναλυτικά τις τιμές για όλες τις εκδόσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι είναι οι τυχεροί που αγόρασαν τις πιο πολλές νέες Lamborghini Countach;
Αυτά είναι τα νέα περιπολικά της Άμεσης Δράσης
Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην Ευρώπη