Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια κρίση: Τρελά λεφτά για τα αφεντικά των εταιριών

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια κρίση: Τρελά λεφτά για τα αφεντικά των εταιριών

ΝΕΑ

Ποια κρίση: Τρελά λεφτά για τα αφεντικά των εταιριών

ΝΕΑ

Το 2021 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών που έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι σε μία χρονιά τεράστιας κρίσης.

Advertisement
Advertisement

Οι αριθμοί πέφτουν τα εισοδήματα των αφεντικών ανεβαίνουν. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει παντού, ιδίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου τα έσοδα των CEO των μεγαλύτερων εταιριών σημείωσαν άνοδο 80% μέσα στο 2021.

Στην κορυφή και χωρίς αντίπαλο βρίσκεται ο Elon Musk, ο οποίος με 23,5 δισ. δολάρια ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι παρά την κρίση που υπήρχε στην αγορά, τα χρηματιστήρια πήγαν αρκετά καλά, και αυτό αντανακλάται στις αμοιβές των στελεχών.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk δεν ήταν ο μόνος που κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του. Σύμφωνα με μελέτη, στο σύνολο των CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, η άνοδος ήταν κοντά στο 80%. Και ο μέσος όρος εσόδων ανέβηκε από τα 6,9 εκατ. δολάρια του 2020, στα 12,3 εκατ. δολάρια το 2021.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα κέρδη της Mary Barra, CEO της GM, η οποία ανέβηκε από τα 40 στα 62 εκατ. δολάρια. Ο Peter Rawlinson, CEO της Lucid, ήταν δεύτερος στην λίστα πίσω από τον Musk Με 67 εκατ. δολάρια.

Advertisement

Δεν είναι πάντως μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία που τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Για παράδειγμα ο CEO της Nvidia Jensen Huang, σημείωσε κέρδη 560,9 εκατ. δολαρίων, αν και τα περισσότερα από αυτά οφείλονται σε μερίσματα μετοχών.

Για κάποιους άλλους, όμως, όπως τους προέδρους της Uber και της Lyft τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα, καθώς σημείωσαν σημαντική πτώση των κερδών τους μέσα στο 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΟΚ: Πουλάει την Τesla ο Elon Musk;
Έρευνα: Λατρεύουμε τα Tesla, μισούμε τον Musk
Tesla: Αυτοδιάγνωση για σέρβις «pit stop» που θέλει ο Musk