Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φθηνότερο το diesel κατά 0,15 ευρώ και τον Ιούνιο!

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φθηνότερο το diesel κατά 0,15 ευρώ και τον Ιούνιο!

ΝΕΑ

Φθηνότερο το diesel κατά 0,15 ευρώ και τον Ιούνιο!

ΝΕΑ

Τα συναρμόδια Υπουργεία αποφάσισαν την επέκταση της επιδότησης και τον 6ο μήνα – Επιπλέον όφελος και για ηλεκτρικά ΙΧ και εκείνα που κινούνται με Φυσικό Αέριο.

Advertisement
Advertisement

Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε το οικονομικών επιτελείο καθώς όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η κρίση έχει επιβαρύνει πολύ την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και γι’ αυτό η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα, συνετά και συγκροτημένα.

Ωστόσο ειδικά για τους ιδιοκτήτες οχημάτων diesel ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς ανακοίνωσαν ότι η επιδότηση 0,15 ευρώ ανά λίτρο θα ισχύσει και τον Ιούνιο! Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει κυρίως τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών, λεωφορείων και Ταξί αλλά και τους ιδιώτες καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο diesel αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η εξειδίκευση των μέτρων έγινε από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ειδικότερα συνεχίζει να επιδοτείται στην πηγή, η τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης (diesel) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε το όφελος στην τελική τιμή για τον καταναλωτή να συνεχίσει να διαμορφώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο. Όπως έγινε και κατά τον προηγούμενο μήνα. Το κόστος της παρέμβασης εκτιμάται στα 45 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στους κατόχους οχημάτων που κινούνται και με Φυσικό Αέριο ενισχύεται οριζόντια ο μηχανισμός εκπτώσεων και εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων. Στόχος να μένουν σταθερές οι τιμές στα παλαιότερα επίπεδα. Οι τιμές λιανικής θα είναι σταθερές ανεξαρτήτως της τιμής εξέλιξης του φυσικού αερίου.

Advertisement

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απορροφηθεί το 70 με 80% της αύξησης στην τιμή της κιλοβατώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διπλά κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες diesel ΙΧ – Επιδότηση «καυσίμου» και στα EV!
Επίσημο! Επιδότηση στο diesel κίνησης και τον Μάιο
Χαμηλότερο το κόστος χρήσης στα ηλεκτρικά van από τα diesel!

Advertisement