Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 357…

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 357…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 357…

ΝΕΑ

Η κατάσταση στην ελληνική αγορά προβληματίζει αλλά όπως φαίνεται συνεχίζει να κρατιέται στα πόδια της. Το ζητούμενο είναι πού θα μπει ένα τέλος και ποιες θα είναι οι απώλειες…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Χαλαρά ξεκίνησε η εβδομάδα και ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι γιατί όπως θα έχετε παρατηρήσει, οι αλλαγές, οι ανακατατάξεις και τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο προκαλούν αναστάτωση στους επαγγελματίες. Στα παραπάνω να προσθέσω και την ανασφάλεια που υπάρχει για να δέσει το… γλυκό.

Ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα λόγω της τεχνολογίας, των προϊόντων αλλά και των παθιασμένων που εργάζονται σε αυτόν, δυστυχώς δεν είναι. Οι επαγγελματίες έχουν περάσει χίλια δυο προβλήματα, με την κρίση, την πανδημία και τις μειωμένες παραγωγές. Παρ’ όλα αυτά, τα έχουν βγάλει πέρα με ψηλά το κεφάλι, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν τον σάκο του μποξ για τα απωθημένα κάποιον. Κρίμα…

Advertisement
Advertisement

Σα να μην φτάνει αυτό και λίγη ευγένεια στην επικοινωνία δεν βλάπτει, ακόμα και από ανθρώπους του χώρου μας. Αν δεν τους τη δίδαξαν στο σπίτι τους, καλό είναι να προσπαθήσουν, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Άλλωστε με καλή συμπεριφορά κανένας δεν βγήκε χαμένος.

Φίλος ανέβασε αυτή την φωτογραφία και μας έδωσε χαρά. Όχι μόνο για το jet Ski αλλά και για το Mazda MX-5 που έχει κοτσαδόρο για να το τραβάει!

Φρέσκιες ψαγμένες ειδήσεις

Το έχω τονίσει και στο παρελθόν πως εμείς οι ίδιοι, ο καθένας από τη δική του πλευρά, πρέπει να εξελιχτεί και να ακολουθήσει την τάση. Τα περσινά σταφύλια… ξίνισαν και αν δεν υπάρξει νέα σοδιά τότε, «το χάσαμε το τρένο».

Αυτό ισχύει και από την πλευρά της ενημέρωσης που πρέπει να είναι αληθινή και όχι, μπαγιάτικη, μουχλιασμένη ή τοξική. Πρέπει το (δημοσιογραφικό) υλικό που παράγουμε να είναι αληθινό, ψαγμένο, διασταυρωμένο. Κάτι σαν το… γάλα δηλαδή που δεν μπορεί να διατίθεται χαλασμένο ή… μουχλιασμένο.

Ακόμα και το χρώμα των αυτοκινήτων αλλάζει δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε; (στη φωτό η BMW iX)

Πού θα στείλετε τα νέα σας

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Όταν σε καλούν αργά, μη δέχεσαι (γιατί θα είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης…)
Όταν δεν σε καλούν, μην πας (δεν σε έχουν ανάγκη…)
Όταν δεν σου λένε, μη ρωτάς (περιμένουν να τους παρακαλέσεις…)
Όταν δεν σε ρωτάνε, μην τους συμβουλεύεις (θα τους ανοίξεις τα μάτια…)
Όταν δεν σε ακούνε, μην προσπαθείς* (έχουν άλλα στο μυαλό τους…)
* στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα


Μπαρούτι μυρίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ αναφορικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών αστικών οχημάτων. Η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε στον διαγωνισμό με τα ηλεκτρικά BYD αλλά τέθηκε εκτός λόγω μη παραδεκτού φακέλου. Τα στελέχη της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ θεωρούν πως ο φάκελος που κατέθεσαν είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και γι’ αυτό έκαναν γνωστό πως η εταιρεία θα κινηθεί νομικά για να υπερασπίσει τα δικαιώματά της.


Advertisement

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία Tesla στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας 7 (Μαρούσι) στη διασταύρωση με την οδό Νεαπόλεως, λίγο μετά το νοσοκομείο Υγεία (με κατεύθυνση προς Αθήνα). Στη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία θα φιλοξενούνται τα γραφεία της διοίκησης και το show room.


Πτώση 5,6% σημείωσαν οι ταξινομήσεις των SUV τον Οκτώβριο. Συνολικά κατείχαν μερίδιο 51,50% συγκριτικά με το 57,10%, τον Οκτώβριο του 2021.


Ο Σπύρος Πανόπουλος ανέβασε ένα story στο Instagram με το Chaos, υπενθυμίζοντας σε όσους τον κατακρίνουν πως το project συνεχίζει κανονικά. Πρόσφατα μάλιστα σε σχόλιο που έκανε στο διαδίκτυο τόνισε πως, «Το στοίχημα είναι με τον εαυτό μου, δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον ούτε έχω πάρει χρήματα από κανένα».


Προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας αναφορικά με αλλαγή που έχει ανακοινωθεί και θα γίνει σύντομα.


Σε αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού βρίσκεται η εταιρεία Kinsen Hellas που δραστηριοποιείται στον τομέα της χρονομίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων και οχημάτων έργου. Συγκεκριμένα υπάρχουν 15 θέσεις εργασίας σε Αθήνα, Σπάτα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ηράκλειο, Χανιά και Κέρκυρα.

Δείτε τι επαγγελματίες ψάχνει πατώντας ΕΔΩ


 

Τα δέκα αυτοκίνητα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι τα εξής:

Alfa Romeo Tonale
BMW X1
Dacia Jogger
DS4
Hyundai Ioniq
Kia Sportage
Opel Astra
Peugeot 308
Skoda Fabia
Toyota Yaris Cross


Επίσημη χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν η Renault η οποία διέθεσε στόλο οχημάτων προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των διοργανωτών.


Πεσμένη είναι η αγορά του αυτοκινήτου τις τελευταίες εβδομάδες γεγονός που προκαλεί ανησυχία στον κλάδο. Η αύξηση των τιμών στα… πάντα φαίνεται πως έχει επηρεάσει το αγοραστικό κοινό που κρατά στάση αναμονής, πριν αποκτήσει νέο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.


 

Μια παλιά γνώριμη της πιάτσας, η Κορίνα Πατέλη έτρεξε στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας το μήνυμα: «η ζωή να κόβει την ανάσα».


 

Το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου η Nissan Χαλκιάς διοργανώνει φεστιβάλ test drive για όσους θέλουν να οδηγήσουν και να μάθουν για τη νέα τεχνολογία E-Power της Nissan.


Όσοι δημοσιογράφοι δεν ταξιδέψουν στην Ιταλία για την αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού Abarth θα μπορούν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).


Τον Απρίλιο του 2023 θα ανακοινωθεί το αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί η λίστα με τα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος ενώ η τελική δεκάδα θα γίνει γνωστή τον Ιανουάριο. Συνολικά ψηφίζουν 103 δημοσιογράφοι, μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Γεωργιάδης από το gocar.gr


Αυτοκίνητο (;) που κινείται μέρα μεσημέρι στον Κηφισό και δεν το σταμάτησε κανείς (όχι πολίτης!). Τα συμπεράσματα δικά σας. Κατά τα άλλα μιλάμε για νομοθεσίες, ΚΟΚ, ασφάλεια στους δρόμους και πολλά άλλα…


 

Όσοι έχουν στην κατοχή τους Skoda παραγωγής 2008 – 2017, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους, από το κινητό τηλέφωνο (smartphone). Με την εφαρμογή «Skoda Connect Lite» θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τη στάθμη καυσίμου, τον αριθμό χλμ. ακόμα και τη στάθμευση του αυτοκινήτου.


 

Η Renault δεν έχει φέρει ακόμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, κάτι που ενδεχομένως να το κάνει πράξη τη νέα χρονιά. Παρ’ όλα αυτά ορισμένα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους όπως για παράδειγμα το Renault Zoe.


Ηλεκτρική εβδομάδα Mercedes διοργάνωσε το διάστημα 7-12 Νοεμβρίου η Mercedes – Ισμαήλος, όπου οι φίλοι της ηλεκτροκίνησης αλλά και της γερμανικής μάρκας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν test drive διάφορα μοντέλα της μάρκας.


Χρυσός χορηγός των βραβείων Facilities Management Awards 2022 ήταν η εταιρεία Sixt του Ομίλου Μοτοδυναμική.


Η Speedex δραστηριοποιείται στον τομέα των ταχυμεταφορών και είναι μέλος του Ομίλου εταιρειών Σφακιανάκη. Για δεύτερη χρονιά στήριξε την κορυφαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.


Οι Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος είναι πλέον το μοναδικό αγωνιστικό ραδιοφωνικό δίδυμο που συνεχίζουν από τα ερτζιανά να ενημερώνουν για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη 19.00-21.00 στο καναλι1 Πειραιάς στους 90.4.


Με επιτυχία και χωρίς… απρόοπτα ολοκληρώθηκε το ταξίδι των 2.500 χιλιομέτρων με από την Αθήνα στην έρημο Σαχάρα που οργάνωσε η Offroad Adventures.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.900
2. Trcoff: 61.800
3. Tractiongr: 27.400
4. Drive magazine: 26.700
5. Gocar: 13.800
6. Carotogr: 12.500
7. CarGuysGr: 11.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.270
9. Newsauto: 4.810
10. 4Τροχοί: 4.190
11. Auto Τρίτη: 3.550
12. Autobeat: 3.170
13. George Sargiannidis: 3.040
14. Panos Seitanidis: 2.360
15. Enkinisi: 1.620
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.540
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/11/2022 (18:00)