ΝΕΑ

Ποια είναι η φονική Corvette που σκόρπισε το θάνατο στη Βουλιαγμένης;

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια είναι η φονική Corvette που σκόρπισε το θάνατο στη Βουλιαγμένης;

ΝΕΑ

Ποια είναι η φονική Corvette που σκόρπισε το θάνατο στη Βουλιαγμένης;

ΝΕΑ

Αφωνο έμεινε το Πανελλήνιο απο το τραγικό δυστύχημα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και κυρίως απο την εγκατάλειψη του άτυχου μοτοσικλετιστή που έχασε τη ζωή του. Όπως όλα δείχνουν, η υπερβολική ταχύτητα με ένα αυτοκίνητο «όπλο» ήταν η βασική αιτία για αυτό το θλιβερό συμβάν. Βέβαια κανένα αυτοκίνητο δεν είναι επικίνδυνο, αν επικίνδυνος δεν είναι ο οδηγός του…

Advertisement
Advertisement

Η εικονιζόμενη Corvette που ενεπλάκη στο συγκεκριμένο δυστύχημα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εμβληματικά μοντέλα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και της αυτοκίνησης γενικότερα. Με τον κωδικό C6, η έκτη γενιά του μοντέλου λανσαρίστηκε το 2005 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι το 2013.

Ελλάδα 2020: Ραντεβού για θανατηφόρες κόντρες…

Advertisement
Advertisement

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την ισχυρότερη εκδοχή της Corvette, την Z06, όπου η ιπποδύναμη και οι επιδόσεις χτυπούν κόκκινο. Το πισωκίνητο αμάξωμα των 1.470 κιλών εφοδιάζεται με ένα μοτέρ βενζίνης V8 χωρητικότητας 7.000 κυβικών εκατοστών. Η απόδοση του βρίσκεται στα 505 άλογα & 637 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Advertisement

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά που προκαλούν…τρόμο, η Z06 χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο «δύσκολα» και «δύστροπα» αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί. Και αυτό γιατί οι έντονες τάσεις υπερστροφής και οι απότομες αντιδράσεις του πλαισίου στις αλλαγές πορείας και στις επιταχύνσεις απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες και προσοχή κάτω απ’ όλες τις συνθήκες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που ακόμη και έμπειροι οδηγοί αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο ως «όπλο». Έτσι, ακόμη και με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργοποιημένα, η Corvette Ζ06 απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εκπαίδευση για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος.

Αν και ακόμη αναμένουμε το τελικό πόρισμα των Αρχών και τον εντοπισμό του οδηγού, τα πρώτα δεδομένα δείχνουν η οδήγηση πέρα από τα όρια και η ασυνειδησία ήταν οι αιτίες αυτού του τραγικού περιστατικού.

Advertisement