Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια Formula 1; Δείτε το 0-100 σε 1 δευτερόλεπτο! (+video)

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια Formula 1; Δείτε το 0-100 σε 1 δευτερόλεπτο! (+video)

ΝΕΑ

Ποια Formula 1; Δείτε το 0-100 σε 1 δευτερόλεπτο! (+video)

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα αρχίζουν να ξεφεύγουν και πλέον πλησιάζουν τις δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών.

Advertisement
Advertisement

Στη σφαίρα των extreme ηλεκτρικών οχημάτων, το AMZ Racing Mythen αποτελεί απόδειξη της απόλυτης επιτάχυνσης, καθώς φτάνει τα 100 χλμ/ώρα σε εκπληκτικά 0,956 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (έχουμε αναφερθεί παλαιότερα εδώ)

Μια εμπειρία από πρώτο χέρι αυτής της ασύλληπτης ταχύτητας κατέγραψε ο YouTuber Tom Scott, ο οποίος, αν και δεν μπόρεσε να σπάσει το ρεκόρ λόγω του βάρους του, εντούτοις βίωσε την απίστευτη δύναμη του Mythen.

Συνοδευόμενος από την οδηγό Chiara Lenz, η επιτάχυνση του οχήματος τους υπέβαλε το σώμα του σε μια απίστευτη επιτάχυνση 3,8 G, μία δύναμη ασύλληπτη για τα δεδομένα των αυτοκινήτων που το βάζει στα όρια των μαχητικών αεροπλάνων.

Advertisement
Advertisement

Για να επιτύχει αυτή την εξαιρετική επιτάχυνση, το Mythen βασίζεται όχι μόνο στα ελαστικά του αλλά και σε ανεμιστήρες που δημιουργούν πρόσθετη πρόσφυση ρουφώντας το αυτοκίνητο στο έδαφος.

Η εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο περιγράφεται ως σουρεαλιστική, με τον Lenz να εκφράζει πόσο δύσκολο είναι να πιστέψει κανείς ότι η επιτάχυνση συμβαίνει μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Ο Scott, εν μέσω της έντονης επιτάχυνσης, δεν μπορεί παρά να φωνάξει με δυσπιστία. Παραδόξως, ένιωσε σαν να επιβραδύνθηκε ο χρόνος κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, κάνοντας τα σύντομα 1,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 100 χλμ/ώρα να μοιάζουν με αιωνιότητα.

Advertisement

Δείτε το video και προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά σημαίνει να φθάνεις στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως επιταχύνει η Porsche 911 GT3 RS (+video)
Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το 0-100 χλμ./ώρα (+video)
Κόφτης ταχύτητας: Μήπως πολεμάμε τον λάθος εχθρό;