Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία είναι πιο φιλική στους vegan;

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια εταιρία είναι πιο φιλική στους vegan;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία είναι πιο φιλική στους vegan;

ΝΕΑ

Η μόδα των vegan περνά και στην αυτοκίνηση με τους κατασκευαστές να προσπαθούν να προσελκύσουν το δυναμικό αυτό κοινό και παράλληλα να αναδείξουν το οικολογικό τους προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Είτε ως μόδα είτε ως σύγχρονη τάση με σημαντική απήχηση (ιδίως στους νέους), το vegan κοινό αποτελεί πλέον έναν ισχυρό πόλο εμπορικής έλξης και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι περισσότερες από αυτές, διαφημίζουν τις οικολογικές τους ανησυχίες, εστιάζοντας κυρίως στην χρήση ανανεώσιμων υλικών για την κατασκευή των σαλονιών τους.

Μία έρευνα από την εταιρία Dick Lovett από την Αμερική, δημιούργησε μία λίστα των εταιριών που είναι οι πιο vegan friendly, με βάση τα μοντέλα τους και τα υλικά που χρησιμοποιούν για την κατασκευή των σαλονιών τους.

Advertisement
Advertisement

Στην λίστα αυτή στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ford, με 28 διαφορετικούς διάκοσμους και σαλόνια της γκάμας της τα οποία κάνουν χρήση υλικών από ανακύκλωση. Ανάμεσά τους και η Mustang Mach-E η οποία έχει μία έκδοση με αμιγώς vegan υλικά στο σαλόνι της.

Η Honda βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 20 διαφορετικούς διάκοσμους, μεταξύ των οποίων το CR-V αλλά και το νέο ΗR-V. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Nissan με 19 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, χάρη και στο γεγονός ότι η εταιρία δεν προσφέρει πλέον δερμάτινα τιμόνια στα βασικά της μοντέλα.

Advertisement

Πιο κάτω βρίσκονται η Smart, η Kia και η Hyundai, ενώ η Mercedes ακολουθεί με 13 διαφορετικούς διάκοσμους, με την γερμανική εταιρία να προσφέρει πολλές επιλογές σε συνθετικά δέρματα. Το ίδιο ισχύει και για την ΒΜW η οποία διαθέτει και αυτή συνθετικά δέρματα, ιδίως στα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Σε κάθε περίπτωση, η λίστα δείχνει μία σαφή τάση που αρχίζει να επικρατεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, με διαρκώς αυξανόμενη την χρήση υλικών από ανακύκλωση και αποφυγή του φυσικού δέρματος. Μία τάση που πέρα από το οικολογικό της άλλοθι έχει όπως φαίνεται και εμπορικό ενδιαφέρον για τις εταιρίες, σε μία κοινωνία που είναι πολύ περισσότερο ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανακύκλωση μπαταριών μέσα στην επένδυση για τα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ
Νέο μεγάλο Ευρωπαϊκό έργο για την ανακύκλωση ελαστικών
Προηγμένη μέθοδος ανακύκλωσης αλουμινίου από την Jaguar Land Rover