Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια αυτοκίνητα «μπλοκάρουν» το Market Pass;

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια αυτοκίνητα «μπλοκάρουν» το Market Pass;

ΝΕΑ

Ποια αυτοκίνητα «μπλοκάρουν» το Market Pass;

ΝΕΑ

Καμία επιδότηση δυστυχώς δεν θα λάβουν οι ιδιοκτήτες συγκεκριμένων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης, diesel, υγραερίου ή φυσικού αερίου.

Advertisement
Advertisement

Σε… κατάρα τείνουν να εξελιχθούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. στην Ελλάδα καθώς οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης, υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ από την άλλη μεριά η αξία μεταπώλησής τους ως μεταχειρισμένα κυριολεκτικά έχει αγγίξει το ναδίρ.

Ωστόσο οι κάτοχοι των αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. θα έχουν και έναν ακόμη λόγο για μετανιώσουν που απέκτησαν κάποιο τέτοιο μοντέλο καθώς όπως αποδείχθηκε το όχημά τους αποτελεί και την βασική αιτία εξαίρεσής τους από το Market Pass!

Advertisement
Advertisement

Ναι σωστά διαβάσατε οι κάτοχοι των αυτοκινήτων με κινητήρες πάνω από 1.929 κ.εκ. τα οποία δεν έχουν κλείσει 10 χρόνια ζωής και υποχρεούνται να καταβάλουν Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης δυστυχώς δεν θα λάβουν την επιδότηση του Market Pass εξαιτίας του… πολυτελούς οχήματός τους.

Όμως τα αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. δεν αποτελούν την μοναδική εξαίρεση από το Market Pass καθώς και οι βάρκες άνω των 5 μέτρων αποτελούν μία ακόμη αιτία εξαίρεσης από την επιδότηση όπως επίσης οι πισίνες ή τα… ελικόπτερα ή αεροσκάφη!

Τώρα εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι δουλειά έχουν τα δίλιτρα αυτοκίνητα που δεν έχουν καμία αξία ή οι 5μετρες βάρκες με τις πισίνες ή τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη αλλά δυστυχώς σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ σε ότι έχει επιβληθεί Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης το 2021 εξαιρείται από το Market Pass.

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται εξαιρούνται από τη χορήγηση της ενίσχυσης:

α) φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου ή σαν φιλοξενούμενα

Advertisement

β) όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2021

γ) φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής

δ) όλοι όσοι δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η.12.2022.

Advertisement

Τα ποσά της επιδότησης ανέρχονται:

για ένα άτομο: 22€/μήνα ή 132€ στο εξάμηνο Φεβρουαρίου – Ιουλίου (ή 106€ το εξάμηνο αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ)

για δύο άτομα: 32€/μήνα ή 192€ στο εξάμηνο Φεβρουαρίου – Ιουλίου (ή 154€ το εξάμηνο αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ)

για κάθε 1 επιπλέον μέλος: +10€/μήνα ή +60/εξάμηνο (αλλά 48€ το εξάμηνο αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βαριά πρόστιμα σε πάνω από 7.000 ιδιοκτήτες ΙΧ
ΣΕΑΑ: Άδικη και αναποτελεσματική νέα φορολόγηση των ΙΧ
Τέλος σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης