Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot e-Legend: Το εντυπωσιακό μέλλον των Γάλλων

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-Legend: Το εντυπωσιακό μέλλον των Γάλλων

ΝΕΑ

Peugeot e-Legend: Το εντυπωσιακό μέλλον των Γάλλων

ΝΕΑ

Η Peugeot αποκάλυψε τα τεχνολογικά μυστικά του e-Legend EV, το οποίο πρωταγωνίστησε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2018.

Advertisement
Advertisement

 

Τα concept μοντέλα, είναι συχνά ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους κατασκευαστές να δείξουν, τι μπορούν να πετύχουν, όσο αφορά τον σχεδιασμό και την τεχνογνωσία τους. Συνήθως τα οχήματα αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν περνούν στην παραγωγή και καταλήγουν στο μουσείο της εταιρίας. Αυτό δεν ισχύει για το e-Legend της Peugeot, το οποίο είναι μία πρόταση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί και προκαλεί ενδιαφέρον. «Θεωρήσαμε ότι προκάλεσε θετική αντίδραση, αλλά το ενδιαφέρον προς το e-Legend παρέμεινε έντονο», δήλωσε ο Philippe-Emmanuel Jean, υπεύθυνος σχεδιασμού της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Αυτές οι αντιδράσεις ίσως πείσουν τα αφεντικά της Peugeot να βάλουν το αυτοκίνητο στην παραγωγή. Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει σχεδόν 60.000 αιτήσεις ενδιαφέροντος και ακόμη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραδέχθηκε, ότι αν φτάσουν τις 500.000, η ​​εταιρεία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της παραγωγής του.

Προς το παρόν, το χειροποίητο, κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, e-Legend παραμένει ένα και μοναδικό μοντέλο, που δημιουργήθηκε για να δείξει τι μπορεί να κάνει η γαλλική εταιρεία για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Παράλληλα με το μέλλον, η Peugeot κοίταξε την ιστορία της και εμπνεύστηκε από το 504 Coupé για το σχεδιασμό του.

Advertisement

Η «καρδιά» του e-Legend βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του και είναι μια μπαταρία 100kWh, διπλάσια σε μέγεθος και απόδοση από εκείνη του νέου e-208, ικανή για να δώσει αυτονομία 595 χλμ με μία μόνο φόρτιση. Αυτή δίνει δύναμη στους ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) που αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 456 ίππων, με 0-100 σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 220 χλμ.

Advertisement

Το e-Legend είναι μια λειτουργική ιδέα, αλλά είναι και ένα μοναδικό πρωτότυπο, επομένως είναι για περιορισμένη χρήση. Οι πόρτες είναι ευαίσθητες στην αφή και ανοίγουν αυτόματα τοποθετώντας το δάκτυλό σας στην μεσαία κολόνα. Στο εσωτερικό, η μπλε βελούδινη επένδυση των καθισμάτων και οι ψηφιακές οθόνες κυριαρχούν. Ένα από τα πρώτα πράγματα που σας κάνει εντύπωση είναι το μέγεθος του. Επειδή το e-Legend είναι ηλεκτρικό, τα μηχανικά μέρη δεν «κλέβουν» χώρο και η άνεση κυριαρχεί.

Το κεντρικό touchpad που βρίσκεται ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα είναι η «πύλη» σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης τεχνολογίας επιπέδου 4. Επιλέγοντας την λειτουργεία της, βλέπουμε ολόκληρο το ταμπλό να ανασηκώνεται και το τιμόνι να… εξαφανίζεται μέσα του σαν να μην υπήρχε ποτέ και τα πεντάλ υποχωρούν, επίσης, στο πάτωμα για να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερο χώρο για τα πόδια.

Advertisement

Μια τεράστια οθόνη 49 ιντσών βρίσκεται χαμηλά, όπου ο οδηγός και ο συνοδηγός  μπορούν να παρακολουθήσουν μια ταινία, να ελέγξουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να παίξουν παιχνίδια arcade. Αλλά εάν ο επιβάτης σας θέλει να κάνει κάτι άλλο, υπάρχουν ψηφιακές οθόνες στη θέση των παραδοσιακών αλεξήλιον.

Λίγα πρωτότυπα αυτοκίνητα έχουν δημιουργήσει τόση αντίδραση όπως το e-Legend. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε αρκετά πράγματα από αυτό και την τεχνολογία που περικλείει σε άλλα μοντέλα παραγωγής. Βέβαια αν αρκετοί άνθρωποι υπογράψουν την αίτηση ενδιαφέροντος η Peugeot μπορεί να αναγκαστεί να το βάλει αυτούσιο στην παραγωγή.