Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot e-Legend: Ένας θρύλος από το μέλλον

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-Legend: Ένας θρύλος από το μέλλον

ΝΕΑ

Peugeot e-Legend: Ένας θρύλος από το μέλλον

ΝΕΑ

Λίγο μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας του πρωτότυπου coupe που θα δείξει στο Παρίσι, η Peugeot ρίχνει λίγο περισσότερο φως στο θαυμάσιο e-Legend που γεφυρώνει το χθες με το αύριο.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με σαφέστατες επιρροές από το 504 Coupe που φέτος γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια, το πρωτότυπο e-Legend αποτελεί μια πρόταση της Peugeot που θέλει να μας δείξει πως το ηλεκτρικό μέλλον δεν είναι απαραίτητα ασύμβατο με το στυλ και τον συναισθηματισμό.

Η ρετρό αισθητική του πλήρως ηλεκτρικού τετραθέσιου κουπέ πρωτότυπου είναι σίγουρο πως δεν περνά απαρατήρητη. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά κοντά σε αυτές του 508 όντας όμως πιο χαμηλό και λίγο πιο κοντό από το τετράθυρο σεντάν. Οι έντονες ακμές, το μακρύ καπό, τα χωρίς πλαίσιο πλαϊνά παράθυρα είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που δηλώνουν την άμεση σχέση με το 504 ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως αν και πρωτότυπο το e-Legend πατάει σε τροχούς 19 ιντσών, κάτι που το κάνει να δείχνει ιδιαίτερα γήινο.

peugeot_e-legend_0245675harpi640

Advertisement
Advertisement

Όπως σημειώσαμε, το e-Legend είναι αμιγώς ηλεκτρικό και διαθέτει μπαταρίες 100 kWh που είναι τοποθετημένες στην επιφάνεια του πατώματος και τροφοδοτούν ηλεκτρικούς κινητήρες που δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η Peugeot αναφέρει πως η ισχύς φθάνει του 460 ίππους ενώ η ροπή ξεπερνά τα 80 kgm προσφέροντας μια επιτάχυνση 0-100 Km/h κάτω από τα 4’’ με την τελική να αγγίζει τα 230 km/h. Η αυτονομία πλησιάζει τα 600 χιλιόμετρα ενώ με ταχυφορτιστή θα μπορεί σε μόλις 25 λεπτά να έχει σχεδόν πλήρη φόρτιση.

Το εσωτερικό είναι αντίστοιχα εντυπωσιακό με πολλά φουτουριστικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι το αποσπώμενο τιμόνι και τα πεντάλ που μπορούν να απομακρυνθούν όταν το e-Legend θα κινείται αυτόνομα. Το ταμπλό είναι ουσιαστικά μια τεράστια οθόνη 49 ιντσών η οποία ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης και την αυτόνομη ή μη λειτουργία αλλάζει απεικόνιση.

peugeot_e-legend_0245675harpi640_1

Advertisement

Το e-Legend έχει δύο προγράμματα αυτονομίας: το Soft που ενδείκνυται για μεταφορές σε ένα ήρεμο περιβάλλον και το Sharp που είναι διαμορφωμένο για όσους θέλουν να συνδυάσουν το χρόνο μετακίνησης με εργασία ή ψυχαγωγία. Αντίστοιχα υπάρχουν δύο προγράμματα οδήγησης: το Legend που πρακτικά διαμορφώνει και τις ενδείξεις της οθόνης σε ένα πιο κλασικό στυλ με κυκλικά όργανα όπως στο 504, και την Boost στην οποία τονίζονται οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Φυσικά το e-Legend είναι ένα πρωτότυπο που δείχνει τις σκέψεις αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων. Πάντως στην Peugeot θεωρούν πως θα χρειαστεί περίπου μια πενταετία προκειμένου να φθάσουμε στο σημείο που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι υποδομές θα είναι έτοιμα για να υποστηρίξουν χωρίς καμία υποχώρηση τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες.

Advertisement

peugeot_e-legend_0245675harpi640_2