Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot e-2008: SUV και ηλεκτρικό

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-2008: SUV και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Peugeot e-2008: SUV και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Peugeot e-2008 συνδυάζει την δυναμική σχεδίαση και την premium ποιότητα με ένα πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Tο ηλεκτρικό και συνάμα καινοτόμο SUV της Peugeot με τον κωδικό e-2008 αποτελεί τον εκπρόσωπο της γαλλικής εταιρίας στην πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη κατηγορία στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με το e-2008 η Peugeot προσαρμόζει τα πλεονεκτήματα και τις νέες τάσεις της ηλεκτροκίνησης σε ένα ευρύτερο κοινό που δεν κάνει παραχωρήσεις και συμβιβασμούς στους τομείς του στιλ αλλά και της πρακτικότητας.

Η μηδενική κατανάλωση και οι ανύπαρκτες εκπομπές είναι δυο απόλυτα συμβατοί παράγοντες με την σύγχρονη κινητικότητα και το τι ισχύει σήμερα στον ευρωπαϊκό αυτοκινητικό χάρτη.

Advertisement
Advertisement

Καρδιά του e-2008 αποτελεί τo ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης το οποίο βασίζεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 PS), που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μίας σχέσης, εξασφαλίζοντας απίστευτη επιτάχυνση και στιγμιαία απόκριση της μέγιστης ροπής των 260 Nm.

Advertisement

Οι επιδόσεις που προκύπτουν από αυτό το πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα είναι κυριολεκτικά κορυφαίες καθώς το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 8,5 δεύτερα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου και πολυτάλαντου e-2008 τροφοδοτείται από μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 50 kWh η οποία είναι έξυπνα τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, έτσι ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι απώλειες για τους χώρους τόσο των επιβατών όσο και των αποσκευών.

Advertisement

Η πραγματική αυτονομία που εξασφαλίζει το ηλεκτρικό SUV της Peugeot είναι 345 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP. Tα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα σε πραγματικές συνθήκες και ειδικά κατά την κίνηση στην πόλη (σε θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου), όπου η αυτονομία αυξάνεται κατά 40 χλμ.

Advertisement

Και SUV και ηλεκτρικό λοιπόν, το νέο Peugeot e-2008 αποτελεί σίγουρα το απόλυτο trend της εποχής, συμβιβάζοντας μάλιστα με μεγάλη επιτυχία δυο και τρεις διαφορετικούς κόσμους ικανοποιώντας ταυτόχρονα πολλές ετερόκλητες ανάγκες. Η Peugeot βέβαια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι ζητά ο σύγχρονος καταναλωτής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-2008: Η απόλυτη λύση για την σύγχρονη ηλεκτροκίνηση
Peugeot e-2008: To ηλεκτρικό μέλλον των μικρών SUV
Peugeot e-2008: Το ευρωπαϊκό best-seller έχει «ρεύμα»