Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 308: Με 300 ίππους και τετρακίνηση

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Με 300 ίππους και τετρακίνηση

ΝΕΑ

Peugeot 308: Με 300 ίππους και τετρακίνηση

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Peugeot 308 θα έχει φυσικά και μία γρήγορη έκδοση η οποία ίσως να είναι η κορυφαία της γκάμας, με 300 ίππους υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση

Advertisement
Advertisement

 

Το επόμενο Peugeot 308 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022 και φαίνεται πως στην γκάμα του (σύμφωνα με δημοσιεύματα) θα υπάρχει ένα μοντέλο υψηλής απόδοσης. Το 308 της νέας εποχής θα δημιουργηθεί πάνω σε μία βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2, στην οποία βασίζεται το 308 που κυκλοφορεί και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά άλλα μοντέλα του PSA Group. Τα σχέδια για αυτήν την πλατφόρμα περιλαμβάνουν ακόμη και ένα entry level υβριδικό plug-in μοντέλο που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Peugeot 308 (+video)

Advertisement
Advertisement

Όμως στην PSA θέλουν κάτι διαφορετικό και ετοιμάζουν μια έκδοση του 308 με επίκεντρο τις επιδόσεις αλλά και με την δυνατότητα να ενθουσιάσει τους φίλους της οδήγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το μοντέλο θα έχει έναν κινητήρα turbo 1.6 λίτρων,έναν ηλεκτροκινητήρα (που θα μεταδίδουν την κίνηση στους εμπρός τροχούς) αλλά και έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα που θα στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα hot hatchback με πάνω από 300 ίππους, που πιθανότατα θα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα μεταφοράς της ροπής και κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω των δύο ηλεκτρικών κινητήρων. Όπως είναι αναμενόμενο το αυτοκίνητο θα σχεδιαστεί και εξελιχθεί από την Peugeot Sport Engineered και θα ακολουθήσει την αντίστοιχη έκδοση του Peugeot 508 που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν το γρήγορο 308 θα έχει το εμβληματικό σήμα «GTi».

Ένα διαφορετικό Peugeot 308 GTi

Advertisement

Κοιτάζοντας πέρα ​​από την γρήγορη έκδοση του νέου 308, το αυτοκίνητο θα έχει μεγάλη γκάμα μοντέλων η οποία θα περιλαμβάνει:  πεντάθυρες εκδόσεις hatchback και station wagon. Επίσης θα υπάρχουν πολλές επιλογές κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, που θα πλαισιώνουν τα δύο υβριδικά μοντέλα (αυτό με την κίνηση εμπρός και το τετρακίνητο). Το αφεντικό της Peugeot Jean-Philippe Imparato μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο της επιλογής ενός ηλεκτρικού κινητήρα με δύο επίπεδα απόδοσης αλλά και δύο τιμές αυτονομίας.

Το Peugeot 308 GTI φθάνει τους 310 ίππους

Advertisement