Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Peugeot 308 (+video)

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Peugeot 308 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Peugeot 308 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

H Peugeot αποκάλυψε το νέο της αγωνιστικό «όπλο» για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (TCR), με το νέο 308 TCR να έρχεται για να αντιμετωπίσει έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό στο νέο Πρωτάθλημα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 308 TCR ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη του αγωνιστικού 308 Racing Cup TCR, ενώ βασίζεται πάνω στο γνωστό μας Peugeot 308 GTi. Φέρει φυσικά όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές βελτιώσεις, ενώ έχει σχεδιαστεί με διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχοντας ένα πλατύτερο αμάξωμα και ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση.

Ο κινητήρας του είναι μια πολύ ισχυρή έκδοση με 350 ίππους του 1.6 λίτρων turbo μοτέρ βενζίνης της Peugeot, ο οποίος αποδίδει επίσης 420 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ.  Όλη η παραπάνω δύναμη και ροπή μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου συγχρονιζέ κιβωτίου, ενώ υπάρχουν και ενισχυμένα φρένα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 2πίστονες πίσω, κατασκευασμένες από αλουμίνιο.

Advertisement
Advertisement

Στο αμάξωμα, εκτός από το γεγονός ότι έχει πλατύνει, συναντούμε και μια σειρά από ειδικές αεροδυναμικές βελτιώσεις, όπως μια νέα τεράστια πίσω αεροτομή καθώς και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο σπόιλερ, που φροντίζουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα στην πίστα.

Advertisement

Το νέο Peugeot 308 TCR θα παραδοθεί στις αγωνιστικές ομάδες που θα το επιλέξουν από τον ερχόμενο Απρίλιο, λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 109.000 ευρώ προ φόρων. Το γαλλικό αγωνιστικό θα ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως τα νέα Renault Megane TCR, Hyundai i30 N TCR, αλλά και τα VW Golf TCR, Honda Civic Type R TCR κ.α.

Advertisement