Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 208: Με φινέτσα και πλούσια γκάμα κινητήρων

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Με φινέτσα και πλούσια γκάμα κινητήρων

ΝΕΑ

Peugeot 208: Με φινέτσα και πλούσια γκάμα κινητήρων

ΝΕΑ

Το λαοφιλές γαλλικό μικρό συνδυάζει ποιότητες και ανέσεις μεγαλύτερων και ακριβότερων κατηγοριών σε ένα compact, ευέλικτο και πανθομολογούμενης ομορφιάς αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Μόνο ως τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να εκληφθεί η εδραίωση του Peugeot 208 στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην κατηγορία των supermini, εκτοξεύοντας τον πήχη στα ύψη και προκαλώντας πονοκεφάλους στον ανταγωνισμό.

Η Peugeot δείχνει να διατηρεί στα ράφια της μια καλά φυλαγμένη συνταγή που επιτρέπει το μαγικό πάντρεμα, αντίθετων, εξορισμού στοιχείων: Κατάφερε να δημιουργήσει μια επιθετική και συνάμα κομψή σιλουέτα δίχως να κάνει εκπτώσεις στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Να συνθέσει μια premium καμπίνα με σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και καλαίσθητες επενδύσεις, δίχως να αξιώνει από τον καταναλωτή μια περιουσία.

Στην εξίσωση πρέπει να προστεθεί και η μεγάλη γκάμα κινητήρων, που ακόμα και στην «ηλεκτρική εκπροσώπηση» της (λέγε με e-208), δεν στερεί από τον οδηγό τη δυσεύρετη fun-to-drive αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Γαλλική φινέτσα

Κόντρα στην τάση της τυποποίησης που χαρακτηρίζει  τα αυτοκινητικά δρώμενα, η Peugeot δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που κατάφερε να σκανδαλίσει τη συντηρητική καθεστηκυία τάξη, όντας την ίδια στιγμή απόλυτα νεανικό, έντονα δυναμικό και μαζί ιδιαίτερα ελκυστικό.

Advertisement

Το κοινό έσπευσε να αγκαλιάσει το γαλλικό supermini από την πρώτη στιγμή, ωθώντας το στην κορυφή των πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συγκεντρώνοντας παράλληλα και τα πιο περιζήτητα βραβεία από τις απαιτητικές επιτροπές ειδικών σε όλο τον κόσμο.

Η νέα αυτή γενιά του 208, που συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική μετακίνησης της Peugeot στην premium γειτονιά της αγοράς και ξεχωρίζει από το τολμηρό design που διακρίνεται από τον αέρα νεότητας και της ενέργειας που αναδίδει.

Advertisement

Πέρα από το εκλεπτυσμένο και πλήρως αναγνωρίσιμο στιλ του, το νέο Peugeot 208 επαναστατεί με το νέας γενιάς Peugeot i-Cockpit, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D καθώς και μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που συναντά κανείς σε upmarket προτάσεις

Η καμπίνα του νέου Peugeot 208 είναι τόσο ξεχωριστή και καλόγουστη που προσφέρει μια απόλυτα εκφραστική σχεδίαση με τέλειες αναλογίες και βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής αναβάθμισης της Peugeot.

Advertisement

Από την προσοχή των ανθρώπων του γαλλικού brand δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι αναλογίες και η διάταξη των χώρων αποθήκευσης του νέου Peugeot 208. Εκτός από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπάρχουν 3 αποθηκευτικοί χώροι κατά μήκος της καμπίνας (ανάλογα με την έκδοση).

Το νέο Peugeot 208 ενσωματώνει την τελευταίας γενιάς πλατφόρμα του ομίλου PSA, που φέρει την ονομασία CMP (Common Modular Platform) και είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για μοντέλα των κατηγοριών B και C, συμπληρώνοντας την υπάρχουσα EMP2 (Efficient Modular Platform).

Πλούσια γκάμα κινητήρων

Όπως μαρτυρά και η ονομασία της, η CMP μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαστάσεις και τις παραλλαγές των μοτέρ. Με δυνατότητα να δέχεται όλους τους τύπους κινητήρων, παρέχει στους πελάτες την ευκαιρία να επιλέξουν: κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνη / diesel) ή ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Peugeot 208 τίθεται στις υπηρεσίες του αγοραστικού κοινού, λοιπόν, με πλήρη γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d και κινητήρων diesel που ευθυγραμμίζονται με τις προδιαγραφές euro 6.d-temp.

Οι κινητήρες PureTech 100 PS και 130 PS είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία του 208 που διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 (Efficient Automatic Transmission) των 8 σχέσεων. 

Το παρών δίνει και μια ιδιαίτερα εξελιγμένη ηλεκτρική έκδοση με απόδοση στους 136 ίππους/ 260 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας εγγυάται για ακαριαίες επιταχύνσεις που μεταφράζονται σε 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Πηγή τροφοδότησης του ηλεκτρομοτέρ αποτελεί μια μπαταρία των 50 kWh με εξελιγμένο σύστημα ψύξης προκειμένου να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία. H Peugeot, μάλιστα, φροντίζει να κατευνάσει τις όποιες δεύτερες σκέψεις των υποψήφιων αγοραστών προσφέροντας εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής χωρητικότητας των συσσωρευτών.

Η αυτονομία με μια φόρτιση υπερβαίνει τα 360 χλμ., ένα νούμερο που αποτελεί εχέγγυο για τη χαλαρή διεκπεραίωση των καθημερινών μετακινήσεων σε αστικό περιβάλλον χωρίς άγχος από πλευράς οδηγού.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την επιλογή κινητήρα, το 208 αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των μικρών μοντέλων, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά που είναι δυσεύρετα: Είναι προικισμένο με ποιότητες και ανέσεις μεγαλύτερων και ακριβότερων κατηγοριών σε ένα μικρό, ευέλικτο και ακραίας ομορφιάς αμάξωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας του Peugeot e-2008
Peugeot e-2008: H συναρπαστική πλευρά της ηλεκτροκίνησης
Peugeot e-2008: To ηλεκτρικό μέλλον των μικρών SUV