Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας του Peugeot e-2008

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας του Peugeot e-2008

ΝΕΑ

Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας του Peugeot e-2008

ΝΕΑ

Με μέγιστη αυτονομία στο εντυπωσιακό Peugeot e-2008 τα 345 χιλιόμετρα (στα πρότυπα του WLTP), διώχνεις απευθείας κάθε άγχος που συνήθως βιώνεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Οι Γάλλοι ξέρουν…

Advertisement
Advertisement

Φυσικά τα οφέλη στο δρόμο είναι ακόμα μεγαλύτερα σε πραγματικές συνθήκες και ειδικά κατά την κίνηση στην πόλη, εκεί δηλαδή όπου η συνολική αυτονομία αυξάνεται κατά 40 χλμ.

Το ηλεκτρικό SUV της Peugeot με την πλούσια τεχνολογία και το ξεχωριστό design βασίζεται σε μια εξαιρετικά δοκιμασμένη πλατφόρμα (eCMP) την οποία χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα του γαλλικού Group.

Σημειώστε πως η μπαταρία του αμιγώς ηλεκτρικού e-2008 διαθέτει ενεργειακή χωρητικότητα 50 kWh και η απόδοση του ηλεκτροκίνητα ανέρχεται σε 136 PS/260 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ότι καλύτερο δηλαδή προκειμένου, αφενός, να κινείσαι σβέλτα εντός και εκτός πόλης, αφετέρου, να διαχειρίζεσαι σωστά την ενέργεια εκτοξεύοντας την οικονομία.

Οι δυνατότητες του αποδεικνύονται περαιτέρω και από τις κορυφαίες επιδόσεις, οι οποίες μεταφράζονται μάλιστα σε άμεσες επιταχύνσεις στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού.

Advertisement

Οι έμπειροι τεχνικοί της Peugeot βέβαια δεν άφησαν τίποτα στην τύχη του. Έτσι, η μπαταρία είναι τοποθετημένη πάνω στο πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί δομικό στοιχείο της ενίσχυσης της στιβαρότητας του, ενώ παράλληλα κατεβάζει το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα να προσδίδει ακόμα πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά στο ηλεκτρικό γαλλικό SUV.

Advertisement

Το e-2008 υιοθετεί ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας της, είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για τη φόρτιση της.

Η Peugeot παρέχει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας.

Advertisement

Η φόρτιση επιτυγχάνεται είτε από οικιακή πρίζα σε διάρκεια 16 ωρών, είτε από wallbox 11,0 kW σε 7,5 ώρες, ή από την άλλη, σε ταχυφορτιστή 100 kW (DC) σε μόλις 30 λεπτά της ώρας για το 80% της χωρητικότητας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Peugeot 2008: Ένα best-seller με μια πλήρη γκάμα κινητήρων
Peugeot e-2008: Η απόλυτη λύση για την σύγχρονη ηλεκτροκίνηση
Peugeot e-2008: Με εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα και κορυφαία οδική συμπεριφορά