Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέθανε ο Bobby Unser

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέθανε ο Bobby Unser

ΝΕΑ

Πέθανε ο Bobby Unser

ΝΕΑ

Ο τρεις φορές νικητής των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης, Bobby Unser, πέθανε από φυσικά αίτια την Κυριακή σε ηλικία 87 ετών.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένας από τους τελευταίους all arounder οδηγούς, που συμμετείχε σε πολλά πρωταθλήματα της Αμερικής.

Ο “θείος Bobby”, όπως ήταν γνωστός, είχε μια από τις πιο επιτυχημένες σταδιοδρομίες σε πολλές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού των ΗΠΑ. Τρεις φορές νικητής του Indy 500, δύο φορές πρωταθλητής USAC (πρωτάθλημα Open Wheels τύπου Formula) και μία πρωταθλητής IROC (Πρωταθλητής των Πρωταθλητών), ο Bobby Unser κέρδισε επίσης την ανάβαση του Pikes Peak Hill Climb 13 φορές, τις 10 από αυτές στην γενική κατάταξη. Η τελευταία του νίκη ήρθε το 1986 με ένα Audi Sport Quattro.

Ο Unser ήταν ο μόνος οδηγός που κέρδισε το Indy 500 σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Στην πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα τερμάτισε τελευταίος και στην τελευταία του πρώτος. Περισσότερο επεισοδιακή ήταν η νίκη του το 1981 στο Indy 500, που είχε πολύ κακή διοργάνωση. Τότε ο… θείος Bobby έχασε τη νίκη, η οποία στη συνέχεια δόθηκε στον Mario Andretti και στη συνέχεια επέστρεψε ξανά στον Bobby Unser μήνες αργότερα μετά από παρατεταμένη νομική «μάχη». Ο B.Unser εγκατέλειψε στο τέλος της σεζόν και σχηματίστηκε ρήγμα μεταξύ αυτού και του Andretti, οι οποίοι μίλησαν ξανά το… 2017.

Advertisement
Advertisement

Ετοιμόλογος και με σωστό τρόπο εκτίμησης των καταστάσεων, μετά την καριέρα του ως αγωνιζόμενος, έγινε σχολιαστής για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η διορατικότητα του ήταν απαράμιλλη και ο φιλικός του ανταγωνισμός με τον συνεργάτη του και συνάδελφο σχολιαστή Sam Posey ήταν θρυλικός. Τελευταίο του πάθος τα snowmobiles, όπου Unser έγραψε πρωτοσέλιδα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν αυτός και ένας φίλος του χάθηκαν και πέρασαν δύο ψυχρές νύχτες κολλημένοι στην μέση ενός εθνικού πάρκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Indy500: Πρώτος τερματισμός για τον Alonso
Η Bentley θα επιστρέψει στο Pikes Peak με την Continental GT3
Σε δημοπρασία μια σπάνια Lola T153 με ιστορία στο Indy 500