Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πετάει» προς την Καλαμάτα το M-346 (+video)

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Πετάει» προς την Καλαμάτα το M-346 (+video)

ΝΕΑ

«Πετάει» προς την Καλαμάτα το M-346 (+video)

ΝΕΑ

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε πριν από μερικές μέρες στο αεροδρόμιο Caselle το ένα από τα δέκα συνολικά νέας γενιάς εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, στις 21 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη πτήση του ελληνικού εκπαιδευτικού στο οποίο θα εκκολάπτονται οι νέοι «Ίκαροι» προτού βγουν στο «πεδίο μάχης». Το Aermacchi M-346 είναι ένα υποηχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται στην Ιταλία.

Μαζί με τα αναβαθμισμένα T-6 θα αποτελέσουν τους αντικαταστάτες των υπέργηρων T-2, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ για την προμήθεια των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας.

Advertisement
Advertisement

Τα 10 εκπαιδευτικά αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί από το 2021. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διακρατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2021 τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα.

Το πρώτο πέταξε το περασμένο Σάββατο και το δεύτερο αναμένεται να κάνει την πρώτη του πτήση μέσα στο Φεβρουάριο.

Advertisement

Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρηση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρούριο το Αιγαίο: Τα Rafale «λοκάρουν» τους Τούρκους από την… Εύβοια!
Τουρκικοί πύραυλοι: Λογαριάζουν χωρίς τα νησιά μας
Το σήμα που τρέμουν τα τουρκικά F16 στο Αιγαίο