Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Πετάει” ο 1.0 Ecoboost της Ford

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Πετάει” ο 1.0 Ecoboost της Ford

ΝΕΑ

“Πετάει” ο 1.0 Ecoboost της Ford

ΝΕΑ

Ο πολυβραβευμένος κινητήρας της Ford γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς το 20% των πωλήσεων αντιστοιχεί στην εν λόγω έκδοση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 πουλήθηκαν περίπου 120.000 μοντέλα Ford με τον κινητήρα 1.0 Ecoboost, ο οποίος βραβεύτηκε για ακόμη μια χρονιά ως ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς. Σύμφωνα με την Ford, περίπου 20% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρίας αντιστοιχούν σε εκδόσεις με το συγκεκριμένο μοτέρ παρουσιάζοντας αύξηση 15%.

Στο πρώτο εξάμηνο 47% των B-MAX κινούνται από τον 1.0 Ecoboost, ενώ το 33% των Focus και το 30% των Fiesta με το ίδιο μοτέρ. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 100 ή 125 PS (140 στα Fiesta Black & red Editions), ενώ τοποθετείται και στα EcoSport, C-MAX, Grand C-MAX, Tourneo Connect, Grand Tourneo Connect, Transit Connect (και από το Νοέμβριο στο νέο Mondeo).

Advertisement
Advertisement

Από μηχανολογικής πλευράς ο τρικύλινδρος χιλιάρης Ecoboost αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών. Θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα του downsizing για ένα αποδοτικό μοτέρ με λειτουργία που σε κάνει να αναθεωρείς την άποψή σου για τους τρικύλινδρους.