Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πετά με ιδιωτικό τζετ αλλά νοιάζεται για την κλιματική αλλαγή (+video)

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πετά με ιδιωτικό τζετ αλλά νοιάζεται για την κλιματική αλλαγή (+video)

ΝΕΑ

Πετά με ιδιωτικό τζετ αλλά νοιάζεται για την κλιματική αλλαγή (+video)

ΝΕΑ

Ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος, δηλώνει υπερευαίσθητος για την κλιματική αλλαγή που πλήττει τον πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με κάποιους… τόνους CO2 από τη χρήση του ιδιωτικού του αεροσκάφους.

Advertisement
Advertisement

Ο Spielberg στη συνέντευξη για τη νέα του ταινία «Ready Player One», πήρε θέση για το σημαντικό θέμα της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη.

Ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε για την εικονική πραγματικότητα και το πώς ο κόσμος συνδέεται όλο και περισσότερο με αυτή, που είναι και το θέμα που πραγματεύεται και η νέα του ταινία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του για την προώθηση της ταινίας του, ο Steven Spielberg έκανε λόγο για τους κινδύνους που κρύβει η κλιματική αλλαγή για τον πλανήτη, δηλώνοντας πως είναι πολύ ευαίσθητος γύρω από το θέμα, αλλά όπως προκύπτει, τα γεγονότα τον διαψεύδουν.

Advertisement
Advertisement

Αν και πριν τρία χρόνια σχεδόν, είχε πάλι τοποθετηθεί δημόσια για να υπογραμμίσει τη σημαντικότητα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας που πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι, τα δεδομένα που προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων χρήσης του ιδιωτικού του αεροπλάνου, δίνουν μια διαφορετική εικόνα.

Όπως φαίνεται, ο διάσημος σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο καύσιμα αξίας 116 χιλιάδων ευρώ σε διάστημα 60 ημερών για τις μετακινήσεις με το αεροπλάνο του -κάτι που μεταφράζεται σε επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με αρκετούς… τόνους CO2.

Advertisement

Τα δεδομένα για τη χρήση του καυσίμου αλλά και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, προκύπτουν από ένα πρόγραμμα που ανέπτυξε ένας ιδιοφυής 19χρονος, ο Jack Sweeney, με το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις των αεροσκαφών πολλών διασημοτήτων. Για τους τελευταίους δύο μήνες, η ατμοσφαιρική επιβάρυνση από το αεροπλάνο του Spielberg, ήταν 179 τόνοι!

Το νούμερο είναι τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο μέσος όρος για το μέσο Αμερικανό πολίτη είναι 16 τόνοι ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα, ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 4 τόνοι. Στο video που ακολουθεί, έχουμε τη δήλωση του Spielberg από τη συνέντευξη της νέας του ταινίας.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ταινία Bullitt με σκηνοθέτη τον Steven Spielberg
Tesla Model Y τρακάρει με jet 2 εκατ. δολαρίων (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Δείτε την σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ

Advertisement