Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περνά στην παραγωγή το Gumpert Nathalie

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περνά στην παραγωγή το Gumpert Nathalie

ΝΕΑ

Περνά στην παραγωγή το Gumpert Nathalie

ΝΕΑ

Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του το εξαιρετικά καινοτόμο ηλεκτρικό supercar Nathalie της Gumpert που χρησιμοποιεί ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης μπαίνει στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρία που ανήκει στην κινέζικη start-up Aiways αποκάλυψε το Nathalie First Edition, την πρώτη έκδοση παραγωγής του πρωτοποριακού supercar που είχε παρουσιαστεί πριν από ένα χρόνο. Το στοιχείο που κάνει το Nathalie μοναδικό είναι φυσικά η τροφοδοσία του από ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης που παράγουν υδρογόνο και ηλεκτρισμό.

Ο Roland Gumpert, διευθύνων σύμβουλος και δημιουργός της εταιρίας στο πλαίσιο της παρουσίασης του μοντέλου παραγωγής τόνισε πως πρόκειται για ένα όνειρο του που γίνεται πραγματικότητα καθώς προσφέρει την καινοτομία του εξηλεκτρισμού χωρίς τους περιορισμούς της αυτονομίας από τις μπαταρίες. Μάλιστα ο καινοτόμος χαρακτήρας του μοντέλου δεν περιορίζεται μόνο στην μονάδα ενέργειας που χρησιμοποιεί αλλά επεκτείνεται και στην ευρύτερη κατασκευή καθώς για παράδειγμα το 50% των υλικών που χρησιμοποιούνται είναι ελαφριά και βιολογικής προέλευσης.

Advertisement
Advertisement

Η τροφοδοσία του Nathalie γίνεται από ενεργειακές κυψέλες 15 kW που παράγουν υδρογόνο από μεθανόλη και στη συνέχεια το μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια  η οποία και χρησιμοποιείται για την φόρτιση των μπαταριών που με την σειρά τους τροφοδοτούν τους ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 544 ίππων. Το Nathalie έχει δοχεία καυσίμου χωρητικότητας 65 λίτρων μεθανόλης που απαιτούν μόλις τρία λεπτά για τον πλήρη ανεφοδιασμό τους προσφέροντας μια αυτονομία της τάξης των 820 χιλιομέτρων. Η Gumpert θα κατασκευάσει 500 αντίτυπα του Nathalie με την τιμή του αυτοκινήτου να υπολογίζεται κοντά στις 410.000 ευρώ ενώ οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2021.