Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότεροι υποψήφιοι στις θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότεροι υποψήφιοι στις θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα

ΝΕΑ

Περισσότεροι υποψήφιοι στις θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα

ΝΕΑ

Οι αίθουσες εξέτασης πληρώνονται με το 80% της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων.

Advertisement
Advertisement

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μανώλη Κεφαλογιάννη. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά οι αίθουσες θα πληρώνονται με το 80% της χωρητικότητάς τους, θα μπουν διαχωριστικά μεταξύ των υποψηφίων και θα απολυμαίνονται πλήρως αίθουσες και υπολογιστές μετά από κάθε εξέταση.

Η εγκύκλιος αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Στο πλαίσιο της σταδιακής εξομάλυνσης των διαδικασιών διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μετά τους περιορισμούς που έχει επισύρει η λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό και της εξυπηρέτησης στο μέγιστο δυνατό βαθμό των υποψηφίων οδηγών, έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, το σημείο 7 της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Advertisement
Advertisement

«7. Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

Οι αίθουσες εξέτασης, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, πληρώνονται με το 80% της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στο χώρο.

Συστήνεται να τεθούν διαχωριστικά διαστάσεων ύψους 2μ και πλάτους 1μ μεταξύ των θέσεων των υποψηφίων.

Advertisement

Επιπροσθέτως των λοιπών υποχρεώσεων που αναφέρονται στην παρούσα εγκύκλιο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση των ακολούθων:

-Σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων.

Advertisement

Αερισμό των αιθουσών για τριάντα (30) λεπτά της ώρας μεταξύ των εξετάσεων.

Καθαρισμό με απολυμαντικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων τους (π.χ. ποντίκι, πληκτρολόγιο) καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των εξετάσεων.
Κατά τα λοιπά, ισχύει η ανωτέρω σχετική εγκύκλιος.»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Τέλος τα ταξίδια με το παλιό αυτοκίνητο…