Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Mercedes-Benz S-Class

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Mercedes-Benz S-Class

ΝΕΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Mercedes-Benz S-Class

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz έχει διαρρεύσει κάποια από την τεχνολογία που θα παρουσιαστεί στη νέα γενιά S-Class, δίνοντας μια πρώτη ματιά στην οθόνη της επαυξημένης πραγματικότητας πριν από την επίσημη άφιξη του πολυτελούς σαλούν αργότερα φέτος.

Advertisement
Advertisement

Ένα βίντεο teaser που δημοσιεύτηκε στο twitter της Mercedes δείχνει το AR-HUD σε δράση, αποκαλύπτοντας δείκτες ζωντανής απόστασης και οδηγίες πλοήγησης στο παρμπρίζ. Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση και να προτείνει το κατάλληλο κενό που θα διατηρεί το αυτοκίνητο μπροστά, χρησιμοποιώντας έγχρωμες ράβδους όταν είστε πολύ κοντά, ενώ οι οδηγίες πλοήγησης ενημερώνονται συνεχώς για να κατευθύνουν τον οδηγό γύρω από κυκλικούς κόμβους και κατά το φιλτράρισμα μεταξύ λωρίδων.

Το Active Lane Keep Assist χρησιμοποιεί επίσης έγχρωμες ενδείξεις για να υποδείξει όταν το σύστημα διεύθυνσης έχει τη λάθος γωνία.
Η νέα S-Class θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνολογία από τα προηγούμενα μοντέλα. Όταν η Mercedes αποκάλυψε πρόσφατα το εσωτερικό του επερχόμενου αυτοκινήτου, επιβεβαίωσε τις φωτογραφίες κατασκοπείας που τραβήχτηκαν νωρίτερα φέτος, οι οποίες έδειξαν ένα μινιμαλιστικό ταμπλό που κυριαρχείται από μια οθόνη αφής τύπου Tesla – σημαντικά μεγαλύτερη από οποιαδήποτε οθόνη έχει προσφέρει η Mercedes σε προηγούμενα μοντέλα – σε συνδυασμό με ανεξάρτητα ψηφιακά όργανα.

Η νέα S-Class θα διαθέτει την έκδοση δεύτερης γενιάς του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX της εταιρείας, με λιγότερα φυσικά χειριστήρια, πέντε οθόνες αφής και μια σειρά λειτουργιών που ανιχνεύουν την κίνηση του αυτοκινήτου μέσω αισθητήρων. Στις τελευταίες φωτογραφίες, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι ο αντίπαλος της BMW σειράς 7 ακολουθεί μια εξελικτική προσέγγιση στον εξωτερικό σχεδιασμό, με παρόμοια εμφάνιση με το σημερινό αυτοκίνητο. Στο νέο μοντέλο, οι προβολείς και τα πίσω φώτα είναι εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα της τελευταίας CLS.

Advertisement
Advertisement

Άλλες ορατές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τη νέα μάσκα της Mercedes-Benz καθώς και οι λαβές των θυρών που αφομοιώνονται στο αμάξωμα και αναδύονται όταν ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο. Το τελευταίο στοιχείο συμβάλλει στην αναβαθμισμένη αεροδυναμική (η καλύτερη στην κατηγορία).

Οι τιμές της ανανεωμένης Mercedes-Benz S-Class

Advertisement

Το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται με υβριδικές εκδόσεις που βασίζονται στους σύγχρονους εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες 3,0 λίτρων αλλά και του ντίζελ των 2,9 λίτρων της Mercedes, όπως επίσης και τον V8 4,0 λίτρων που έχει εξελιχθεί από την AMG. Όλοι λειτουργούν σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται μέσα στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο πάτωμα.

Advertisement

Η ηλεκτρική EQS είναι έτοιμη και υιοθετεί δύο ηλεκτροκινητήρες – ένας επενεργεί στον μπροστινό άξονα και ο άλλος στον πίσω – παρέχοντας μόνιμη τετρακίνηση σε όλες τις εκδόσεις. Η βασική έκδοση αναμένεται να ξεπερνά τους 410 ίππους, ενώ, η AMG θα παράγει περισσότερα από 610 άλογα.

Διαβάστε επίσης:

Η Mercedes-Benz S-Class φθάνει τις 500.000 μονάδες

Advertisement

Με τεχνολογία αιχμής το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Class: Ανανέωση στην απόλυτη χλιδή