Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz S-Class φθάνει τις 500.000 μονάδες

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-Benz S-Class φθάνει τις 500.000 μονάδες

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz S-Class φθάνει τις 500.000 μονάδες

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, η εμβληματική S-Class που έχει καθιερωθεί ως απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας των υπερπολυτελών μεγάλων σεντάν έσπασε το φράγμα της παραγωγής 500.000 μονάδων.

Advertisement
Advertisement

Η παρούσα γενιά της Mercedes-Benz S-Class βρίσκεται κοντά μας από το 2013 και μόλις πριν λίγες ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε πως η παραγωγή της στο εργοστάσιο του Sindelfingen μόλις ξεπέρασε τις 500.000 μονάδες. Αναμφίβολα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς δεν πρόκειται για ένα κοινό μοντέλο αλλά για την ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας.

Βέβαια αυτό το νούμερο αποδεικνύει την επιτυχία που έχει γνωρίσει η W222, όπως είναι ο κωδικός της τρέχουσας S-Class. Πρόκειται για το μοντέλο που έχει επικρατήσει απόλυτα στην κατηγορία των πολυτελών λιμουζίνων αποτελώντας με διαφορά την πρώτη επιλογή σε όλες τις αγορές, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο του Sindelfingen το οποίο είναι η βασική παραγωγική μονάδα της S-Class παγκοσμίως είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια της Mercedes-Benz αλλά και ευρέως της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πολλοί το αποκαλούν «εργοστάσιο χωρίς χαρτί» καθώς όλες οι διαδικασίες είναι απόλυτα αυτοματοποιημένες και η κυκλοφορία των απαραίτητων πληροφοριών μεταξύ των εργατών σε κάθε στάδιο παραγωγής γίνεται με ψηφιακό τρόπο. Μάλιστα το μέλλον του εργοστασίου αναμένεται ακόμα πιο λαμπρό καθώς η Mercedes δηλώνει πως μετά τις απαραίτητες αναβαθμίσεις το Sindelfingen θα αναλάβει την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας EQ.