Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περιπολικό βάζει τέλος σε καταδίωξη με κίνηση «αλά Nascar» (+video)

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περιπολικό βάζει τέλος σε καταδίωξη με κίνηση «αλά Nascar» (+video)

ΝΕΑ

Περιπολικό βάζει τέλος σε καταδίωξη με κίνηση «αλά Nascar» (+video)

ΝΕΑ

Η διάσημη μανούβρα PIT επιστρέφει από περιπολικό της αστυνομίας για να σταματήσει καταδίωξη στην Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Μια καταδίωξη στην Καλιφόρνια πριν από μερικές ημέρες μας θύμισε έντονα την διάσημη μανούβρα PIT η οποία έχει τη δική της ενδιαφέρουσα ιστορία. Η καταδίωξη έγινε στους δρόμους του Long Beach στην Καλιφόρνια όταν ένα Toyota Avalon δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας και ξεκίνησε να κινείται με υψηλές ταχύτητες για να διαφύγει.

Η αστυνομία ξεκίνησε να καταδιώκει το όχημα και κάποια στιγμή με την τεχνική PIT κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός. Η τεχνική PIT είναι η επακούμβηση ουσιαστικά του περιπολικού σε μία από τις δύο πίσω πλευρές του αυτοκινήτου με στόχο να το εκτρέψει από την πορεία του και τελικά ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση PIT ή όπως είναι το πλήρες όνομά της Precicion Immobilization Technique, αναπτύχθηκε από την εταιρεία BRS Inc. στις ΗΠΑ και πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Fairfax της Βιρτζίνια τη δεκαετία του 1980. Η έμπνευση ωστόσο για να φτάσουμε σε αυτήν την αποτελεσματική μέθοδο τερματισμού μιας καταδίωξης ήρθε από τους αγώνες αυτοκινήτου.

Οι αγώνες που ενέπνευσαν τους εκπαιδευτές να δημιουργήσουν την κίνηση PIT είναι οι Stock Car Racing ή Nascar στην Αμερική. Στους αγώνες η κίνηση ονομαζόταν «bump and run» και είναι να κάνει με την επακούμβηση του αγωνιστικού στο πίσω μέρος του προπορευόμενου αυτοκινήτου. Το… «σπρώξιμο» από πίσω οδηγούσε σε απώλεια πρόσφυσης του πρώτου αυτοκινήτου το οποίο τελικά έχανε την «καλή« αγωνιστική γραμμή και έχανε πολύτιμο χρόνο ή είχε ατύχημα. Φυσικά, η συγκεκριμένη κίνηση απαγορεύεται πλέον στις πίστες του Nascar και σε όλες τις μορφές αγώνων Stock Car.

Advertisement

Βίντεο από την καταδίωξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιό Chaos; Ντριφτάρει ασύστολα το supercar των Ταλιμπάν (+video)
Άρχισαν τα «όργανα» για τα ηλεκτρικά πατίνια
Σοκ! Πάνω από 1.000 άτομα οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα