Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περικοπές θέσεων εργασίας στη Jaguar Land Rover

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περικοπές θέσεων εργασίας στη Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Περικοπές θέσεων εργασίας στη Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Η αβεβαιότητα του Brexit και η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων diesel προκαλούν ανησυχία στη Jaguar Land Rover. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να περικόψει 1.000 θέσεις εργασίας και μαζί να μειώσει την παραγωγή της στη Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων του προσωπικού θα επικεντρωθεί στα εργοστάσια της επιχείρησης στο Castle Bromwich και Solihull, ενώ λέγεται ότι επηρεάζει περίπου 1.000 υπαλλήλους γραφείων. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση αντίδρασης απέναντι στην κερδοσκοπία σχετικά με τις περικοπές: «Λόγω των συνεχιζόμενων εξελίξεων που επηρεάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία, πραγματοποιούμε κάποιες προσαρμογές στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και στο επίπεδο του προσωπικού μας. Συνεχίζουμε όμως να προσλαμβάνουμε μεγάλο αριθμό υψηλής εξειδίκευσης τεχνικών, αποφοίτων και μαθητευόμενων, καθώς επενδύουμε σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες».

«Εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στις μονάδες της Βρετανίας, στις οποίες έχουμε επενδύσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια λίρες από το 2010 σε τεχνολογίες κατασκευής που αφορούν την απόλυτη αντοχή των μοντέλων μας στο μέλλον». Οι πτώσεις των πωλήσεων σε ετήσια βάση τόσο για την Jaguar όσο και για την Land Rover είναι σε διψήφια ποσοστά, με τη Land Rover να χάνει κατά 20% και τη Jaguar κατά 26% το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017.

Advertisement
Advertisement

Jaguar-Land-Rover-cut-employers-tsiro-530

Η αβεβαιότητα του Brexit είναι ένας από τους παράγοντες της πτώσης της ζήτησης νέων αυτοκινήτων καθώς επίσης και η πτώση των πωλήσεων diesel που έπληξε τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελείας ιδιαίτερα σκληρά. Η Jaguar μείωσε την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στο Halewood τον Ιανουάριο, ως απάντηση στη βύθιση της ζήτησης, αλλά η κίνηση αυτή δεν θεωρήθηκε ότι συνεπάγεται απώλειες θέσεων εργασίας. Τώρα, η εταιρεία έχει πει στο προσωπικό της στα εργοστάσια της στο Μπέρμιγχαμ ότι οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν καθώς εφαρμόζει πρόγραμμα λιτότητας. Το εργοστάσιο Castle Bromwich κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της Jaguar – τα μοντέλα XE, XF, XJ και F-Pace συναρμολογούνται εκεί, ενώ το εργοστάσιο Solihull παράγει μοντέλα Range Rover, όπως Range Rover Sport, Velar αλλά και Discovery για την Land Rover.