Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περίεργα φώτα στον Αττικό ουρανό

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περίεργα φώτα στον Αττικό ουρανό

ΝΕΑ

Περίεργα φώτα στον Αττικό ουρανό

ΝΕΑ

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες συστοιχία με φώτα που κινούνται το ένα πίσω από το άλλο. Τί είναι τελικά;

Advertisement
Advertisement

Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Τα μηνύματα που έχουμε πάρει όμως τις τελευταίες ημέρες είναι πολλά.

Στον ουρανό της Αττικής, είναι εμφανέστατα τη νύχτα τα περίεργα φωτάκια με το μυαλό και την φαντασία να κάνει διάφορους συνειρμούς.

Οσο και να μας αρέσουν αυτά τα μυστήρια, όχι δεν είναι εξωγήινοι, αλλά είναι ο Ιλον Μασκ που εκτός από τους δρόμους μας, βρίσκεται και στα κεφάλια μας…

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται λοιπόν για Starlink το δορυφορικό σύστημα της SpaceX που αυτή την περίοδο «βολτάρει» πάνω από την Ελλάδα.

Το Starlink είναι ένα πρόγραμμα της SpaceX, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου δορυφόρων για την παροχή διαδικτυακής σύνδεσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η SpaceX, η αεροδιαστημική εταιρεία του Μάσκ, εξέπεμψε τον πρώτο της πόλο δορυφόρων Starlink το 2019. Από τότε, έχει κυκλοφορήσει χιλιάδες δορυφόρους, με την επιδίωξη να φτάσει στα 42.000.

Advertisement

Οι δορυφόροι Starlink κινούνται σε χαμηλές τροχιές στην γης (LEO), προσφέροντας υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο. Το Starlink είναι επίσης σχεδιασμένο για να παρέχει σύνδεση σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου η παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης μπορεί να είναι δύσκολη ή αδύνατη.

Ωστόσο, το Starlink έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική. Ορισμένοι αστρονόμοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι δορυφόροι μπορεί να προκαλέσουν φωτορύπανση και να διαταράξουν την αστρονομική έρευνα.

Advertisement

Επιπλέον, η βιωσιμότητα του προγράμματος εξαρτάται από την ικανότητα της SpaceX να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση των εκτοξεύσεων. Το 2023, η Starlink έχει πετύχει θετική ταμειακή ροή και αναμένεται να είναι κερδοφόρα. Η SpaceX σχεδιάζει να αποσπάσει τη Starlink ως ξεχωριστή εταιρεία​.

 

ΑΚΟΜΑ:
Δείτε το Ελληνικό κινητό της Tesla (video)
Γιατί απογοήτευσε ο Elon Musk;
Elon Musk: Έχει τη SpaceX, αλλά θα ταξιδέψει με τη Virgin Galactic

Advertisement