Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Bugatti δεν θα φτιάξει SUV;

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Bugatti δεν θα φτιάξει SUV;

ΝΕΑ

Γιατί η Bugatti δεν θα φτιάξει SUV;

ΝΕΑ

Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι, από την Ferrari έως την Lamborghini να έχουν υποκύψει στη μόδα των SUV, όμως η Bugatti φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή χρονιά είναι ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι για την Bugatti. Από τη μια με την ανοιχτή Mistral ολοκληρώνει τον κύκλο της η Chiron και του μοναδικού κινητήρα W16. Και από την άλλη ανοίγεται μπροστά της το πεδίο για ένα νέο μοντέλο, υπό το πρίσμα πλέον του ότι ανήκει στην δικαιοδοσία της Rimac.

Τα σενάρια πλέον είναι πολλά. Και τα περισσότερα εστιάζουν στο αν η εταιρία θα παρουσιάσει κάποιο SUV. Μετά δε το λανσάρισμα και της Ferrari Purosangue, οι φήμες πυκνώνουν ότι και η γαλλική εταιρία θα υποκύψει σε αυτή την άκρως επικερδή κατηγορία.

Η συζήτηση για ένα τέτοιο πιο “καθημερινό” μοντέλο που θα έμπαινε στην παραγωγή παράλληλα με την Chiron κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Όμως ένα αυτοκίνητο το οποίο θα κατασκευάζεται σε μεγάλους αριθμούς δεν είναι κάτι που ταιριάζει στην Bugatti.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Bugatti, Achim Anscheidt εξήγησε ότι ένα ευρείας κυκλοφορίας αυτοκίνητο δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα του ιδρυτή της εταιρίας για την παραγωγή μοναδικών μοντέλων για λίγους. Και αυτό είναι που θέλουν να φυλάξουν και στη νέα εποχή της Bugatti Rimac.

Όπως λέει ο ίδιος, πάντα υπήρχε η σκέψη για ένα δεύτερο πιο προσγειωμένο μοντέλο. Όμως πάντα υπήρχε η σκέψη ότι αν θα ξεπουλούσαν την φιλοσοφία πίσω από το σήμα της μάρκας.

Advertisement

Ο Anscheidt δεν είναι αντίθετος με μία πιο εύχρηστη, περισσότερο καθημερινή Bugatti, αλλά θα πρέπει να γίνει με σωστή ισορροπία με την ιστορία του κατασκευαστή στα hypercars. Δύσκολη εξίσωση, αν και ο Rimac έχει δηλώσει ότι έχει ξεκάθαρη εικόνα για το που θα κινηθεί η μάρκα στο επόμενο μοντέλο της.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι αποχαιρετάμε τον W16 και στην θέση του θα έρθει κάποιο μικρότερο σε διαστάσεις μοτέρ, σίγουρα με κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Όσο για το SUV θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα επαληθευτούν οι προθέσεις της εταιρίας. Τα χρήματα -και ο πειρασμός- είναι πολλά…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βιβλίο για Bugatti πουλήθηκε στην τιμή καινούργιου αυτοκινήτου
Επίσημο: Αυτή είναι η Bugatti W16 Mistral των 5 εκατομμυρίων!
Ένας Πρίγκιπας προκαλεί πανικό με τη Bugatti Divo (+video)