Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέφτει και το τελευταίο… κάστρο

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέφτει και το τελευταίο… κάστρο

ΝΕΑ

Πέφτει και το τελευταίο… κάστρο

ΝΕΑ

Ως τώρα, η πολιτική και την προώθηση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εμφανιζόταν κάπως χαλαρότερη. Πλέον αλλάζουν όλα…

Advertisement
Advertisement

 

Ο λόγος για τις Η.Π.Α. σε σχέση σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα επί Trump, ο οποίος κατήργησε οτιδήποτε περιόριζε τα μεγάλα και ενοργοβόρα οχήματα. Βέβαια ουδείς λόγος για τους βιομηχανικούς ρύπους με την Αμερική μαζί με την κίνα να είναι οι μεγαλύτερες ρυπογόνες χώρες του πλανήτη μας…

Πλέον, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ («EPA») θα αυστηροποιήσει τα όρια του Πρωτοκόλλου προστασίας του περιβάλλοντος που ισχύουν τώρα στη χώρα, αναφορικά με την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα από τους θερμικούς κινητήρες των αυτοκινήτων.

Ήδη έχουν ψηφιστεί χαμηλότερα όρια για τα καινούργια μοντέλα τα οποία θα κατασκευαστούν από εφέτος μέχρι και το 2026, ωστόσο αυτά θα γίνουν αυστηρότερα. Η διακυβέρνηση του Προέδρου Joe Biden έχει αποφασίσει να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων τα 2/3 των συνολικών ετήσιων ως το 2032, τόσο για τα επιβατικά όσο και στα ελαφρά επαγγελματικά.

Advertisement

Όπως προβλέπεται, από το 2027 και έπειτα το όριο θα μειώνεται σταδιακά κάθε έτος μέχρι το 2032 ώστε εκείνη τη χρονιά ο μέσος όρος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα να φτάσει τα 82 γραμ./μίλι (σημ.: 51 γραμ./χλμ.). Αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη πενταετία θα πρέπει να μειώνεται κατά 13% κατ’ έτος το όριο για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος.

Για τα μεσαίας κατηγορίας φορτηγά, όπως αυτά θεωρούνται ως τέτοια στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα το 2032 θα πρέπει να είναι 275 γραμ./μίλι (σημ.: 171 γραμ./χλμ.). O Michael S. Regan, στέλεχος της «EPA», δήλωσε σχετικά: «Προτείνοντας περισσότερο φιλόδοξα πρότυπα από ποτέ κατά της ρύπανσης για αυτοκίνητα και φορτηγά, εκπληρώνουμε την υπόσχεση της κυβέρνησης Biden-Harris για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Advertisement

»Με αυτά (νέα μέτρα), εξασφαλίζουμε με αποφασιστικό τρόπο τη μείωση της επικίνδυνης ατμοσφαιρικής και κλιματικής ρύπανσης και διασφαλίζουμε σημαντικά οικονομικά οφέλη για τις οικογένειες, όπως χαμηλότερο κόστος καυσίμων και συντήρησης των οχημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Inception: Η αστυνομία κυνηγούσε κλεμμένο… περιπολικό (+video)
Σε ποιούς δεν αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;
Γιατί καταρρέει η Βαλχάλα των ηλεκτρικών;

 

Advertisement