Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάτησε Ελλάδα η κορυφαία Lamborghini Urus Performante των 666 ίππων

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτησε Ελλάδα η κορυφαία Lamborghini Urus Performante των 666 ίππων

ΝΕΑ

Πάτησε Ελλάδα η κορυφαία Lamborghini Urus Performante των 666 ίππων

ΝΕΑ

Το πιο γρήγορο SUV στην κορυφαία έκδοση Performante ήρθε στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση του.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Urus είναι το SUV της ιταλικής φίρμας που έχει καταφέρει να δώσει τρομερή ώθηση στις πωλήσεις της μάρκας. Το πολυτελές όχημα ελευθέρου χρόνου δεν είναι απλά ένα υπερυψωμένο 4×4 αλλά ένα σπορ SUV που δεν έχει αντίπαλο.

Η Urus ήδη κυκλοφορεί στην έκδοση Performante η οποία αγγίζει τους 666 ίππους ενώ πριν από λίγα 24ωρα ήρθε στην Ελλάδα. Η ειδική έκδοση του ιταλικού μοντέλου διαθέτει πολλές αισθητικές παρεμβάσεις όπως και αντίστοιχες μηχανικές που την καθιστούν ακόμα ταχύτερη από την Urus την οποία γνωρίζουμε.

Εξωτερικά διαθέτει μεγαλύτερη αεροτομή (για καλύτερη κάθετη δύναμη), νέες αεροδυναμικό πακέτο, διάχυτη από ανθρακόνημα, οι εξατμίσεις φέρουν την υπογραφή της Akrapovic ενώ έχει χαμηλώσει. Εσωτερικά δεν συναντούμε φοβερές αλλαγές με εξαίρεση του υφάσματος αλκαντάρα που ντύνει πάρα πολλά σημεία της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Επιδόσεις… φωτιά

Το… ζουμί όμως βρίσκεται στο μηχανικό σύνολο καθώς ο V8 κινητήρας των 4.0 λίτρων αποδίδει πλέον 666 ίππους, δηλαδή 16 περισσότερους από την «απλή» έκδοση. Η ροπή αγγίζει τα 850Nm ενώ η μετάδοση γίνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Στην γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 11,5, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα.

Advertisement

Πόσα κιλά είναι ελαφρύτερη;

Σημαντικό στοιχείο της Lamborghini Urus Performante είναι το βάρος που έχει μειωθεί κατά 47 κιλά όπως και η ανάρτηση που έχει δεχτεί βελτιώσεις για να πετυχαίνει τέτοιες επιδόσεις.

Advertisement

Το ένα και μοναδικό Urus Performante έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία Trident Cars, η οποία σύντομα θα πραγματοποιήσει και ειδική εκδήλωση όπου θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποιο αεροδρόμιο χρησιμοποιούν το Citroen Ami;
O «δαίμονας» της ασφάλτου με τα 1.040 άλογα! (+video)
Η εντυπωσιακή αναγέννηση της Ferrari Testarossa

Advertisement