Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πατεντάρει λειτουργία για Drive-In σινεμά η Ford

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πατεντάρει λειτουργία για Drive-In σινεμά η Ford

ΝΕΑ

Πατεντάρει λειτουργία για Drive-In σινεμά η Ford

ΝΕΑ

Η Ford κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη λειτουργία Drive-In, κάτι που θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει στα αυτοκίνητα την περίοδο του lock down εξαιτίας της πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Η Ford έχει καταθέσει τα δικαιολογητικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, προφανώς κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Τώρα όμως ήρθε στο φως της δημοσιότητας η προσπάθειά της να κατοχυρώσει ένα λειτουργικό πρόγραμμα για το αυτοκίνητο, που περιλαμβάνει ένα «πακέτο» λειτουργιών ειδικά για περιβάλλον κινηματογράφου Drive-In. Με την ενεργοποίηση του προγράμματος αυτού, μειώνεται η ένταση στη φωτεινότητα των οθονών της καμπίνας ή σβήνουν τελείως, κάτι που συμβαίνει και με τα φώτα ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικότερο που κάνει το αυτοκίνητο όμως στο πρόγραμμα αυτό, είναι πως η πίσω ανάρτηση «κάθεται» για να διευκολυνθεί η ορατότητα προς την οθόνη του κινηματογράφου, από τους επιβάτες του αυτοκινήτου.  Αυτό μπορεί να κάνει την εικόνα του αυτοκινήτου λίγο… περίεργη αλλά όσοι έχουν εμπειρία από επίσκεψη σε Drive-In, βρίσκουν τη θέση αυτή του αμαξώματος από το πρόγραμμα πολύ σωστή και χρήσιμη.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως με τόσο λίγους κινηματογράφους Drive-In που υπάρχουν ανά τον κόσμο, δύσκολα θα το δούμε το σύστημα αυτό να εφαρμόζεται σε κάποιο μοντέλο της Ford. Όπως και να έχει όμως, είναι ενδιαφέρον το ότι μια εταιρεία και μάλιστα τόσο μεγάλη όσο η Ford, ασχολείται ενεργά για να διευκολύνει μια κοινωνική δραστηριότητα, όπως είναι η παρακολούθηση μιας ταινίας σε κινηματογράφο Drive-In.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίθανο βίντεο ελληνικής αντιπροσωπείας για την Benelli (+video)
Σας αρέσουν τα χρώμια και τα δέρματα; Καλύτερα να τα ξεχάσετε!
Αττική: 3,4 εκατ. ευρώ για 52 καινούρια ασθενοφόρα!