Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πατέντα της Toyota για ιπτάμενα αυτοκίνητα

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πατέντα της Toyota για ιπτάμενα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Πατέντα της Toyota για ιπτάμενα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Toyota φαίνεται να είναι η πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που ασχολείται ενεργά με την εξέλιξη ιπτάμενων αυτοκινήτων. Η Auto Guide έχει αποκαλύψει ενδιαφέροντα εμπορικά σήματα από την Toyota Engineering και Manufacturing North America (TEMA) που απεικονίζουν ένα όχημα που φέρει τροχούς και μπορεί να οδηγηθεί στη γη αλλά και να πετάξει στον αέρα χάρη σε τέσσερις ισχυρές προπέλες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει το όχημα ως ικανό να μετατραπεί από ένα όχημα εδάφους σε ένα προσωπικό ελικόπτερο χάρη στον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι ρότορες που είναι κρυμμένοι μέσα στους τροχούς θα αρχίσουν να περιστρέφονται, παρέχοντας στο όχημα αρκετή ανύψωση για να το στείλει στον ουρανό. Το τελικό αποτέλεσμα όπως αναμενόταν μοιάζει με ένα τεράστιο drone.

Η ενδιαφέρουσα δημιουργία της Toyota θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε σύστημα τροφοδοσίας για να τροφοδοτήσει τους ηλεκτρικούς κινητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς. Αυτός ο κινητήρας θα μπορούσε να είναι μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, μια μπαταρία, μια γεννήτρια αεριοστροβίλων ή άλλη μορφή ηλεκτρικού συστήματος, αναφέρει η εταιρεία. Σε αντίθεση με πολλά άλλα «ιπτάμενα αυτοκίνητα» που αναδύονται πρόσφατα, η δημιουργία της Toyota μπορεί νόμιμα να αναφέρεται ως ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο έχοντας διπλή ιδιότητα. Πολλές άλλες προτάσεις παρόμοιου είδους που έχουμε δει είναι απλά προσωπικές εμπνεύσεις που δεν μοιάζουν με ένα πραγματικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το μέλλον των ιπτάμενων αυτοκινήτων στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι το μέλλον των μεταφορών. Από την άλλη πλευρά, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα φράξουν τον εναέριο χώρο, θα είναι εξαιρετικά θορυβώδη, θα δημιουργήσουν μαζικές ριπές ανέμου, θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν – και ενδεχομένως θα είναι πολύ επικίνδυνα. Παραμένει να δούμε αν η Toyota έχει οποιαδήποτε πρόθεση να καταστήσει αυτό το ιπτάμενο αυτοκίνητο πραγματικότητα ή απλώς κατοχύρωσε την τεχνολογία αυτή σε περίπτωση που τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έρθουν κάποια στιγμή στο προσκήνιο.

Toyota-flying-car-tsiro-640