Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Toyota C-HR (+video)

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Toyota C-HR (+video)

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Toyota C-HR (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota αποκάλυψε στη Σανγκάη το νέο ηλεκτρικό C-HR, το οποίο προς το παρόν δεν θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη αλλά θα αποτελέσει προνόμιο μόνο της αγοράς της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό C-HR είναι και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota που βασίζεται στην νεότερη πλατφόρμα TNGA της μάρκας, πάνω στην οποία χτίζονται επιπλέον η Corolla και το Prius.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το ηλεκτρικό μοτέρ που θα φέρει και κατά συνέπεια την απόδοσή του και τις επιδόσεις του, όμως αυτό που αναφέρεται είναι ότι η κατασκευή του θα γίνεται στην Κίνα και οι μπαταρίες του όπως και ο ηλεκτροκινητήρας του, θα προέρχονται από τοπικούς κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Με βάση πάντως το video που θα δείτε παρακάτω, φαίνεται ότι οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα καθίσματα, με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται φυσικά στο εμπρόσθιο τμήμα του μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota θα διαθέσει το ηλεκτρικό C-HR στην Κίνα και ως «C-HR EV», αλλά και ως «Izoa EV». Στην πρώτη περίπτωση για την κατασκευή του θα είναι υπεύθυνη η κοινοπραξία της Toyota με την τοπική Guangzhou, ενώ στη δεύτερη η κοινοπραξία της Toyota με την επίσης κινέζικη FAW.