Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn

ΝΕΑ

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn

ΝΕΑ

Ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn παραιτήθηκε, τη στιγμή που το σκάνδαλο της εταιρείας για την απάτη που είχε ως σκοπό την παραπλάνηση των ρυθμιστικών Αρχών και των καταναλωτών για τις εκπομπές ρύπων, λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.

Advertisement
Advertisement

“Η Volkswagen χρειάζεται μία νέα αρχή – Κάτι τέτοιο αφορά και το προσωπικό της”, ανέφερε ο Winterkorn σε δήλωσή του την Τετάρτη. “Ανοίγω τον δρόμο για τη νέα αρχή, με την παραίτησή μου”.

Η κίνηση αυτή του Winterkorn έρχεται να προστεθεί σε μία δραματική εβδομάδα για την Volkswagen. Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων πλήττει ανεξίτηλα την εταιρία από τη στιγμή που αποδείχθηκε πως χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για την αλλαγή των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Το ψέμα, η απόδειξη και η επακόλουθη παραδοχή, προκάλεσαν την κατάρρευση των μετοχών της εταιρίας κατά 35% σε δύο μόλις μέρες, και την δημόσια συγγνώμη του, πια, παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου.

Advertisement
Advertisement

Ο Winterkorn, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της Volkswagen το 2007, είχε αναζωογονήσει την εταιρία η οποία μέχρι τότε υπέφερε από μαζικές απολύσεις. Η Volkswagen επεκτάθηκε δυναμικά, καταλήγοντας να κατέχει συνολικά 12 μάρκες αυτοκινήτων ή οχημάτων κίνησης, από Lamborghini μέχρι φορτηγά Scania, και 100 μονάδες παραγωγής ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR