Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραδόθηκαν τα πρώτα BMW i8 (vid)

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραδόθηκαν τα πρώτα BMW i8 (vid)

ΝΕΑ

Παραδόθηκαν τα πρώτα BMW i8 (vid)

ΝΕΑ

Το υβριδικό supercar της BMW άρχισε να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους, καθώς στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο έγινε η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων. Η BMW ετοίμασε μία γιορτή για την περίσταση, με καλεσμένους από το χώρο της τηλεόρασης και της μουσικής. Τα πρώτα i8 παραδόθηκαν σε πελάτες της BMW από τη Γερμανία και είναι μάλιστα εξοπλισμένα με τα προαιρετικά φώτα laser, τα οποία φωτίζουν το δρόμο σε απόσταση έως 600 m.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το i8 παίρνει ώθηση από το νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 lt και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Έτσι το i8 είναι ένα τετρακίνητο μοντέλο, όταν αναλαμβάνουν δράση ταυτόχρονα και οι δύο μονάδες. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή ορίζεται στα 58,1 kgm.

Ως plug-in, το i8 μπορεί να κινηθεί χωρίς να εκπέμπει ρύπους, χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα. Ο περιορισμός είναι να μη ξεπεράσει σε ταχύτητα τα 120 km/h και η αυτονομία είναι στα 37 km. Με την ενεργοποίηση του 1.5 TwinPower Turbo, ο κατασκευαστής από το Μόναχο ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 2,1 lt/100 km, που αντιστοιχεί σε 49 g. CO2 ανά km. Όσο για την μέγιστη αυτονομία, θεωρητικά μπορεί να φθάσει τα 600 km. Όμως το i8 είναι… διχασμένη προσωπικότητα. Δεν δείχνει μόνο γρήγορο και επιθετικό, μπορεί κάλλιστα να γίνει, αφού πετυχαίνει τα 0-100 σε 4,4 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο BMW i8 που… πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα ήρθε στην αντιπροσωπεία BMW Σπανός ΑΕ, η οποία το διαθέτει αποκλειστικά στη χώρα μας. Η δημοσιογραφική ομάδα του NewsAuto.gr, αποτελούμενη από τον Τάκη Τρακουσέλλη και τον Τάκη Πουρναράκη, το παρουσίασε πρόσφατα στην τηλεοπτική «Πρωινή Ενημέρωση» του Alpha TV. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το video.