Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παπούα-Νέα Γουινέα: Η φτώχεια βασιλεύει, αλλά αγοράζουν Maserati

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παπούα-Νέα Γουινέα: Η φτώχεια βασιλεύει, αλλά αγοράζουν Maserati

ΝΕΑ

Παπούα-Νέα Γουινέα: Η φτώχεια βασιλεύει, αλλά αγοράζουν Maserati

ΝΕΑ

Τρία χρόνια μετά την απόκτηση 40 Maserati Quattroportes, η κυβέρνηση της χώρας αναζητά απεγνωσμένα αγοραστές για τα ιταλικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Σφοδρές ήταν οι επικρίσεις που είχε δεχθεί η κυβέρνηση της Παπούα-Νέας Γουινέας το 2018, μετά την πρωτοβουλία της να αγοράσει 40 καινούριες Maserati Quattroportes, για τη μεταφορά των αξιωματούχων που συμμετείχαν στο Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC).

Η τιμή του κάθε αυτοκινήτου ανερχόταν σε 142.000 δολάρια, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 5,7 εκατομμύρια, κάτι που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων δεδομένου ότι το ένα τρίτο των 8 εκ. κατοίκων της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν στρέψει τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης ήταν και ο κυβερνήτης της επαρχίας του Βορρά, Garry Juffa, που ανέφερε πως τα χρήματα που δόθηκαν για τις Maserati θα μπορούσαν να διατεθούν για την επίλυση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων.

Advertisement
Advertisement

Τότε, η κυβέρνηση επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως το κόστος για την αγορά καλύφθηκε «από τον ιδιωτικό τομέα».

Maserati Quattroporte

Η Guardian είχε αναφέρει πως οι Maserati αγοράστηκαν από έμπορο στη Σρι Λάνκα και πως εκφορτώθηκαν μέσω αεροσκάφους τύπου jumbo, παράλληλα με δύο Bentley Flying Spur.

Ένα χρόνο μετά την αγορά, το θέμα πήρε νέες διαστάσεις, μετά από μαρτυρίες πως η κυβέρνηση έχασε τα αυτοκίνητα. Ο Υπουργός Οικονομικών, Sir John Pundari, ωστόσο, έδωσε τέλος στους ανυπόστατους ισχυρισμούς δείχνοντας σε δημοσιογράφους και τα 40 αυτοκίνητα.

Advertisement

Αυτό, ωστόσο, που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει η κυβέρνηση ήταν τις υπεραισιόδοξες εξαγγελίες της πως μετά το πέρας της συνόδου, οι Maserati θα επαναπωλoύνταν σε ιδιώτες… «σαν ζεστό ψωμί».

Advertisement

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση έχει βρει αγοραστές μόνο για δύο από τα 40 ιταλικά σπορ αυτοκίνητα. «Εάν ήμασταν λίγο προνοητικοί, δεν θα είχαμε αγοράσει τα αυτοκίνητα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Κάναμε ένα φριχτό λάθος. Ένας δεν έχεις αντιπροσωπείες της Maserati στη χώρα, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις αυτοκίνητα της μάρκας», συμπλήρωσε.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να «ξεφορτωθεί» τα αυτοκίνητα και να αντλήσει πόρους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προσφέρει τα μοντέλα σε μειωμένη τιμή: Από 142.000 δολάρια που κόστισαν, στα 114.000.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα Maserati GranTurismo θα είναι έτσι ακριβώς;
Η νέα Maserati Gran Turismo με τον κινητήρα της MC20;
Επιβεβαιώθηκε η Maserati Grecale Trofeo